Naslovna Blog Načela otvorenih podataka

Načela otvorenih podataka

165
0
foto: communityboostr.org

U prošlom blog postu prvi put smo pisali o otvorenim podacima. Izneli smo neke od najuobičajenijih i najprihvaćenijih definicija i naveli nekoliko ključnih prednosti koje država, privredni sektor i građani imaju od otvaranja podataka.

Zaključili smo da kada država otvori svoje podatke, oni automatski rade u službi građana kojima olakšavaju svakodnevicu, kao i u službi privrednog sektora kojem pak olakšavaju dnevno poslovanje.

Sa druge strane, država na ovaj način posluje transparentnije – direktno informiše i uključuje građane i privredu u svoje aktivnosti i donošenje odluka, i tako učvršćuje odnos poverenja.

Srbija je počela da otvara svoje podatke i Direkcija za elektronsku upravu, kao nadležna institucija koja je zadužena za uvođenje Otvorenih Podataka edukativnim blogom koji je pokrenula, želi da što preciznije objasni značaj otvaranja podataka i prenese iskustva zemalja koja su već daleko odmakle u ovom procesu.

Opšti cilj Open Dana je podsticanje veća koherentnost i jačanje saradnje koja vodi ka usvajanju i sprovođenju zajedničkih načela, standarda i dobre prakse otvorenih podataka iz raznih sektora širom celog sveta.

Otvoreni podaci su digitalni podaci, dostupni javnosti. Imaju takve tehničke i pravne karakteristike da svako, u svakom trenutku i svuda može da ih koristi, ponovo koristi i preraspodeljuje.

Svedoci smo velike globalne revolucije, nastale pod uticajem tehnologija i digitalnih medija- uz pomoć podataka i informacija. Ova transformacija ima ogroman potencijal da podstakne vlade, organizacije civilnog društva i privatnog sektora da rade transparentnije, odgovornije, efikasnije i delotvornije. Ona pomaže osmišljavanje, postizanje i procenu ciljeva održivog razvoja na globalnom nivou.

Otvoreni podaci su presudni za ovu globalnu promenu.

Stvaranje bogatijeg, ravnopravnijeg i pravednijeg društva zahteva da vlade rade na transparentniji i odgovorniji način – da održavaju redovnu i značajnu komunikaciju sa građanima. U toku je globalna informativna revolucija čiji je cilj da unapredi saradnju oko ključnih društvenim problema, omogući delotvorniji javni nadzor aktivnosti vlade, i podstakne inovacije, održiv ekonomski razvoj, efikasne javne politike i programe.

Otvoreni podaci su ključni za postizanje ovih ciljeva.

Otvoreni podaci omogućavaju vladama, građanima i organizacijama civilnog društva i javnog sektora da donose odluke zasnovane na većem broju informacija. Delotvoran i pravovremeni pristup podacima pomaže pojedincima i organizacijama da dođu do novih saznanja i inovativnih ideja koje mogu da donesu društvene i ekonomske koristi. i poboljšaju kvalitet života ljudi širom sveta.

Otvoreni podaci predstavljaju priliku koja mora da se iskoristi.

• Otvoreni podaci omogućavaju korisnicima da upoređuju, kombinuju i koriste veze između različitih skupova podataka, prateći ih kroz veći broj programa i sektora. Ako je moguće efikasno kombinovati i porediti podatke, moguće je prepoznati trendove, društvene i ekonomske probleme i nejednakosti, i uporedno analizirati napredak postignut u javnim programima i uslugama.
• Otvoreni podaci mogu da pomognu vladama, građanima i organizacijama da postignu bolje rezultate na polju javnih usluga, u oblastima kao što su zdravstvo, obrazovanje, javna bezbednost, zaštita životne sredine, ljudska prava i prirodne katastrofe.
• Otvoreni podaci mogu da doprinesu inkluzivnom ekonomskom razvoju i da pomognu stvaranje i jačanje novih tržišta, preduzeća i radnih mesta. Ove koristi uvećavaju se kada veći broj organizacija civilnog društva i privatnog sektora usvoji dobru praksu otvorenih podataka i ustupi i svoje sopstvene podatke.
• Otvoreni podaci mogu da poboljšaju protok informacija unutar i između vlada, i učine vladine odluke i procese donošenja odluka transparentnijim. Veća transparentnost podstiče odgovornost i dobro vladanje, unapređuje javnu raspravu i pomaže u borbi protiv korupcije. Otvoreni podaci nude mogućnosti inovativnih političkih rešenja zasnovanih na dokazima, ekonomskih koristi i društvenog razvoja za sve građane.
Otvorenim podacima to se postiže na sledeći način :
• Otvoreni podaci pomažu kreiranju politika na osnovu dokaza. Oni podstiču vlade da koriste podatke u kreiranju politika i u donošenju odluka na osnovu dokaza. Tako omogućavaju bolji rezultat javnih politika, i postavljaju osnove za održiv ekonomski i društveni razvoj;
• Otvoreni podaci omogućavaju međusektorsku saradnju. Pomažu saradnju između vlada, građana i organizacija civilnog društva i privatnog sektora na izradi politika i pružanju boljih javnih usluga;
• Otvoreni podaci omogućavaju praćenje tokova novca. Pokazuju kako i na šta je javni novac potrošen, čime se vlade podstiču da dokažu da javni novac koriste na efektan način;
• Otvoreni podaci poboljšavaju kvalitet upravljanja prirodnim resursima. Podižu svest o korišćenju prirodnih resursa, o trošenju prihoda od ekstrakcije, i načinima vršenja transakcija i upravljanja zemljištem;
• Otvoreni podaci mogućavaju praćenje rezultata i efekata. Pomažu proceni efekata javnih programa, što omogućava vladama i organizacijama civilnog društva i privatnog sektora da reaguju efikasnije na potrebe lokalnih zajednica.
• Otvoreni podaci podstiču ravnopravni razvoj. Pomažu održiv i inkluzivan rast putem stvaranja i jačanja tržišta, preduzeća i radnih mesta;
• Otvoreni podaci omogućavaju geolociranje podataka. Pružaju reference za geoprostorne podatke i podatke o posmatranju Zemlje, čime se podržavaju uporedivost, interoperabilnost i efektna analiza.
• Otvoreni podaci unapređuju donošenje odluka. Omogućavaju građanima da donose odluke zasnovane na većem broju informacija, o uslugama i standardu kvaliteta usluga koji treba da očekuju. Kada se koriste na ovaj način, otvoreni podaci predstavljaju ključno javno dobro koje građanima pomaže da ustanove vrednosti, dođu do saznanja, ideja i usluga pomoću kojih bi se stvorio bolji svet za svakoga.

Znamo da vlade i druge organizacije javnog sektora čuvaju ogroman broj podataka koji mogu da budu od interesa za građane, i da ti podaci predstavljaju neiskorišćene resurse. Ako bi se ovi podaci otvorili, to bi moglo da podstakne izgradnju međusobno povezanih društava, koja bi u većoj meri ispunjavala potrebe građana. Ova društva omogućila bi ekspanziju inovacija, pravičnosti, transparentnosti i blagostanja, istovremeno obezbeđujući učešće civilnog društva u donošenju javnih odluka i odgovornost vlada.

Stoga sledimo šest načela koja će predstavljati osnovu za pristup podacima i za objavljivanje i korišćenje podataka. Ova načela propisuju da podaci treba da budu:

1. U načelu otvoreni
2. Pravovremeni i sveobuhvatni
3. Pristupačni i upotrebljivi
4. Uporedivi i interoperabilni
5. Za unapređeno rukovođenje i veće angažovanje građana
6. Za inkluzivan razvoj i inovacije

U sledećem blog postu, objasnićemo značenja načela i kako se otvoreni podaci mogu iskoristiti u vladama i industiji.

euprava.gov.rs, International Open Data Charter

Podeli putem ->
Prošli postInstagram lansirao novu opciju po uzoru na Snapchat
Sledeći postGreetzly: Zabava u službi humanosti

I have been working in the ICT sector for seven years. During that time I have been a public relations advisor to the Minister, and chief of the Press service in the Ministry for telecommunications and information society. My responsibility was to create and implement PR strategy for the Minister and the Ministry towards general public, media, international organizations, as well as towards citizens, IT community, ICT companies and non-government organizations.
Together with the team in the ministry I initiated a number of public campaigns that included extensive activities on international, national and municipal levels, among others: Click safely was public campaign for online safety ‘Click Safely’, Digital school, Girls in ICT day, Witnet. Click safely campaign eventually became a part of the INSAFE project devised and implemented by the European Commission. Digital schools project for introducing the ICT into primary schools around Serbia.
Using social media I initiated online communication of the general public with The Digital agenda Administration and the Ministry of telecommunications and information society, making them first government institutions to communicate with citizens this way.
I created and implemented promotion strategy for eUprava, the- e-Government portal that enables citizens and businesses to electronically acquire a variety of permits, licenses and other documents issued by different levels and branches of government administration.
As part of an overarching effort to promote and advance information society in Serbia, I created and coordinated online campaigns: #eAppointments (#ezakazivanje), #eBusiness (#eposlovanje), #stopwaitInginLines (#stopredovima).
As a humanitarian In 2015 I have been in charge of organizing the recording of the promotional anthem and the accompanying video, in order to support the campaign #ZajednoDoPobede and raise awareness about people with intellectual disabilities and Special Olympics Serbia organization. I was solely responsible for ensuring participation of some of the top world athletes (Novak Djokovic, Aleksandar Djordjevic and Miroslav Raduljica are just some of those who took part), singers and public figures to support the campaign. The specific goal of the campaign was to raise funds to help athletes to participate in the Los Angeles Olympic Games. The #ZajednoDoPobede campaign achieved outstanding visibility, attracted very high support and succeeded in raising funds sufficient for the Serbian Special Olympics team to go to Los Angeles.
I am helping in Refugee Aid Miksaliste as Communication Manager. I am in charge to Organized production of all promotional videos at Refugee Aid Miksalište, to create and conducte a humanitarian media campaign encompassing traditional media and social networks.
The campaign had a promotional and fundraising character with the aim to increase public awareness about the Refugee Crisis. Miksalište has been awarded by the European Movement, for the contribution to humanity in Europe. Miksaliste Won European Citizenship Awards 2016 for Campaign of the year. The European Citizenship Awards promote and give visibility to outstanding and inspiring initiatives and individuals who have put European democratic citizenship into practice, and in so doing have had a positive impact on their communities. The candidates were selected through a judging panel and public online voting – which garnered over 4,500 votes.
I am enthusiastic, proactive, flexible and adaptable team player with recognized creative and organization skills. With an integrated approach to public relations and a passionate ICT user, extensive hands-on experience in crisis communication I am a highly reliable and effective PR professional.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here