, ,

Climathon Valjevo 2022 – (najava)

U subotu, 29. oktobra 2022. godine organizacija iRevolucija priređuje treći Climathon Valjevo, u Art holu u Centru za kulturu Valjevo.

Naša ideja je da kroz dijalog svih učesnika, uključenim u proces usvajanja odluka bitnih za poboljšanje kvaliteta vazduha u Valjevu, ostvarimo kontinuiranu participaciju i kreiramo zajednički zaključak koji će odgovoriti na glavna pitanja u vezi sa poboljšanjem kvaliteta vazduha u Valjevu.

Climathon Valjevo otpočeće okruglim stolom u kom su učešće uzeli Antoan Avinjon, programski menadžer EU delegacije, očekuje se i učešće Gradonačelnika Valjeva, Lazara Gojkovića, Dejana Lekića iz xEcoa, Milenka Jovanovića iz NEA, eminentnih stručnjaka iz Zavoda za javno zdravlje Valjevo, kao i predstavnika partnerskih organizacija: BOŠ, CRTA, TIM42, Tvrđava i aktiviste iz Paraćina ali i medijskih partnera. U prvom bloku, moderatorka okruglog stola biće: Svetlana Radosavljević, savetnica za javne politike – Trag Fondacija.

Drugi blok započinjemo premijerom filma „IMA NEKO KO NE ĆUTI od 14 časova u Bioskopu 85 i ova projekcija je BESPLATNA! Nastavak programa pogledajte u detaljnoj agendi:

**********************************************************************************

AGENDA * subota, 29.10.2022.

14 časova – projekcija dokumentarnog filma „Ima neko ko ne ćuti“ u Bioskopu 85, o aerozagađenju u Valjevu, u trajanju od 70 minuta; produkcija iRevolucija.

Trejler dokumentarnog filma o aerozagađenju IMA NEKO KO NE ĆUTI je dostupan na linku https://youtu.be/nLAdz8gtLKA

15 sati i 15 minuta – Prezentacija Analize programa kontrole kvaliteta vazduha 2022-2023 /iRevolucija – Vladimir Radosavljević/

15 sati i 45 minuta – Prezentacija istraživanja o najvećem pojedinačnom zagađivaču u Valjevu /Građani Imaju Moć – aktivista Nemanja Jeremić, advokat/

16 sati i 15 minuta – Prezentacija istraživanja mladih – “Naše rešenje za aerozagađenje” /podmladak iRevolucije, učenici Medicinske škole „Dr Miša Pantić“ iz Valjeva/

Vidimo se

Leave a Comment