,

Instagram lansirao novu opciju po uzoru na Snapchat

Instagram je juče uveo novu opciju Instagram Stories (Instagram priče) koja omogućava korisnicima kreiranje više fotografija u jednu priču u toku dana, koja nakon 24 časa nestaje. Baš kao što to radi Snapchat.

Pričama na ovoj društvenoj mreži može se dodati multimedijalni sadržaj poput fotografija, video snimaka i Boomeranga, ali je moguće i dodatno ukrasiti tekstom i dodavanjem emojia.

Priče se u samoj aplikaciji nalaze na početnoj stranici iznad fotografija. Ako neko od korisnika koje pratite objavi novu priču ona će se pojaviti na toj traci i njihova ikonica će biti zaokružena Instagram bojama. Nakon što je pogledate, ikonica će izgubiti kružnicu u boji. Ako ta osoba tokom dana promeni priču ili doda nešto novo tada će se boja kružnice ponovno promeniti signalizirajući vam da se nešto novo dogodilo.

Privatnost vaše priče prati privatnost vašeg naloga. Ako je vaš nalog privatan, vaše priče će biti vidljive samo za vaše pratioce. Međutim, lako možete sakriti vašu priču od bilo koga sa kim ne želite da je delite, čak i od vaših pratioca.

Što se tiče pregleda kroz priče se možete kretati pokretom palca levo ili desno, a klikom na ekran prelazite na sledeći sadržaj u pojedinoj priči. Za sada je omogućen pregled korisnika koji su videli pojedinu priču, dok lajkovanje i komentarisanje najavljuju u budućem periodu.

Svaku priču korisnik može sačuvati na svom mobilnom telefonu, a tako sačuvane se mogu deliti i na druge društvene mreže.

Instagram je na svom blogu objavio kako ova funkcija stiže u narednim sedmicama za iOS i Android uređaje,  a nama ostaje da pratimo kako će i da li će Stories biti prihvaćen od strane publike.

Izvor: Instagram

Leave a Comment