Snapchat: Zanimljiv sadržaj povećava bazu korisnika

Prema izveštaju comScore-aSnapchat više nije platforma isključivo za mlade i studente.

Baza korisnika sve više se puni onima koji imaju više od 35 godina. Do pre tri godine, na ovoj platformi je bilo oko 2 posto korisnika starijih od 35 godina,  a samo 5 posto korisnika između 25-34 godina, dok su sada procenti značajno drugačiji.

Izveštaj comScore potvrđuje da je 38 posto onih između 25-34 godina, a 14 posto onih koji su stariji od 35 godina. Procenat onih koji su između 18-24 godina iznosi 69 posto, a pre tri godine ta brojka iznosila je 24 posto.

Izvor: www.comscore.com

Prema comScore, ova društvena mreža svoj rast može zahvaliti time što je uveo nekoliko novina poput „Stories“ i „Lenses“. Ključ je u zanimljivom sadržaju koji nudi korisnicima.

Što je više zanimljivog i raznolikog sadržaja, to je veća šansa da se Snapchat svidi različitoj publici. Bloomberg tvrdi da 150 miliona ljudi koriste Snapchat svakodnevno. Što potvrđuje tezu da je zanimljiv sadržaj siguran put do različite publike.

Pitanje je hoće li mladi i dalje smatrati da je Snapchat ‘kul’ ako njegovi korisnici postanu roditelji, deke i bake”, kaže Vilijamson i podseća da je upravo to situacija s kojom se sada suočava Facebook.

Facebook je i dalje najpopularnija društvena mreža u Sjedinjenim Američkim Državama. Dok se populacija mlađa od 25 godina sve se više okreće mreži Snapchat.

Izvor: comScore

Leave a Comment