Predstavljamo #iRevolucija2015 prijatelje: Valjevski pop hor

Valjevski pop hor počeo je sa radom krajem juna 2015. godine. Na inicijativu prof. Božane Divac i uz veliku podrsku Muzičke škole „Živorad Grbić“ i direktorke Suzane Radovanović-Perić. Hor je do sada okupio oko 35 pevača amatera koji uglavnom nisu članovi drugih gradskih horova, što je i bila ideja. Pevači pripadaju različitim generacijama, a raspon godina kreće se od 17 do preko pedeset.

Programska koncepcija hora zasniva se na različitim žanrovima pop muzike, a capella aranžmanima, po ugledu na svetske trendove. Akcenat je na izvođenju kvalitetne muzike koja je istovremeno zanimljiva i pevačima ali i publici.

Iako je period od nastanka hora do danas izuzetno kratak, gledano iz perspektive stručnog, profesionalnog ugla, pevači su uspeli da savladaju nekoliko zahtevnih kompozicija koje su uspesno izvedene na već dva nastupa: otvaranje Festivala domaćeg filma „Parkoskop“, početkom septembra, a 04.11.2015. godine održan je i promotivni koncert Valjevskog pop hora u sali Muzičke škole koji je izazvao ogromno interesovanje publike, medija i stručne javnosti. Poseta publike ovom koncertu je rekordna kad su u pitanju horski nastupi u Valjevu, što najslikovitije govori o potrebi za postojanjem ovakvog ansambla.

U narednom periodu hor će nastupiti u okviru nekoliko manifestacija, a na proleće je planiran celovečernji koncert.

Prijava i ostale informacije o konferenciji #iRevolucija2015 možete pratiti na sajtu Konferencije

Leave a Comment