,

Optimizacija sajta – Žašto je bitno da se sajt učitava brzo?

Cilj svake firme je da se njen web sajt nađe na prvoj strani pretrage.

Sajtovi koji su na prvoj strani Google – a značajno su posećeniji od onih koji se nalaze na drugoj strani, što znači da imaju više posetilaca, a time i više potencijalnih klijenata.

Optimizacija web sajta vam ovo omogućava, i ona može da se podeli na nekoliko celina, od kojih je jedna i tehnička SEO optimizacija. Jedan od važnijih delova tehničke optimizacije je ubrzanje web sajta, koje vremenom postaje sve značajnije.

Da li znate da vaš web sajt predstavlja izlog vaše radnje?

A niko ne želi da čeka u dugom redu kako bi kupio ono što mu je potrebno. Isto važi i za web sajt, ako mu treba isuviše vremena da se učita, kupci će prekinuti učitavanje i otići će do bržeg, konkurentskog sajta.

Jednostavno ubrzajte svoj sajt, i ponudite korisnicima iskustvo koje neće naći kod vaše konkurencije. Time sprečavate gubitke koji nastaju zbog nezadovoljnih mušterija.

Koliko je ubrzavanje web sajta bitno pokazuje i istraživanje firme Amazon, najveće online prodavnice na svetu:

Na svakih 100 milisekundi ubrzanja sajta, primetili su povećanje profita od 1%.

Ovo nam govori da je brzina učitavanja web sajta od velikog značaja, i da se direktno odražava na zaradu vaše firme. Što je vaš web sajt brži veća je verovatnoća da će privući više korisnika. A više korisnika znači i veći broj potencijalnih klijenata i kupaca.

Google je jasno izjavio da nagrađuje brze sajtove boljom pozicijom u organskoj pretrazi.

Zato se izrada i održavanje brzog web sajta svodi na 3 elementarna principa:

  • Eliminišite sve nepotrebno sa sajta.
  • Testirajte svaku novu funkcionalnost.
  • Zadržite na sajtu samo ono što vam zaista treba.

Ljudi jednostavno žude za brzinom i očekuju je svuda. Od 4G mobilne mreže i brzih automobila, do hitne isporuke raznovrsne robe, naši životi teku brže i efikasnije nego ikad ranije.

I kako svet ubrzava, spori web sajtovi zaostaju i gube sve više posetilaca.

NewBalance.rs

Leave a Comment