,

Storytelling

Umetnost.

Nije postupak, metoda ili tehnika. Pričanje priča opisano je kao umetnost. I poput umetnosti zahteva kreativnost, viziju, veštinu i praksu. Pričanje priča nije nešto što možete shvatiti u jednom sedenju, nakon jednog kursa.

To je proces majstorstva pokušaja i greški. Zvuči kao puno posla zar ne? I jeste, jer je propovedanje priča postalo presudna komponenta najuspešnijih marketinških kampanja. Ono izdvaja živopisne marke od jednostavnih preduzeća i lojalne potrošače od jednokratnih kupaca koji se zaustavljaju. Storytelling je neverovatno vredan alat za dodavanje u vaš promotivni marketinški alat.

Storytelling je jedan od najmoćnijih načina da udahnete život svom brendu, a često se i naziva i jednim od glavnih sastojaka content marketinga. Davanjem indentiteta vašim proizvodima i uslugama, snimanjem i deljenjem priča kakve zaista jesu , možete ciljnu publiku povesti na putovanje koje žele doživeti. Da bi potrošači mogli uspostaviti osobnu vezu sa vašim brendom, priče firme moraju biti autentične, kreativne i inspirativne.

Priče očaravaju sa razlogom. Od detinjstva do odraslih godina privlače nas lekcije koje učimo, uzbudljiva putovanja na koja se upuštamo, znanje koje stečemo i prilika za oslobađanje naših maštarija.

Rizični kapitalista Ben Horowitz rekao je : “ Možete imati odličan proizvod, ali uverljiva priča pokreće firmu. Ako nemate sjajnu priču, teško je navesti ljude motivisane da vam se pridruže, raditi na proizvodu i navesti ljude da ulažu u proizvod

Otkrivanjem zašto vaša firma postoji i zatim pričanje te priče svojim potencijalnim kupcima putem marketinških poruka sa postovima na društvenim medijima, na vašem blogu, u reklamama i videozapisima cilj je stvaranja priča o brendu.

Imati priču o brendu i ono što stoji u srcu strategije vaše firme ne samo što pomaže u vođenju marketinških aktivnosti i stvaranju doslednih poruka koje se povezuju sa vašom publikom.

Posle hrane, krova nad glavom i društva, ono što nam najviše na svetu treba su priče“ – Philip Pullman

Storytelling vašoj firmi daje svrhu. I ta će vas svrha terati napred. 

NewBalance.rs

Leave a Comment