,

Nemanja Cimbaljević – Četvrta, industrijska revolucija

Nemanja je PHP programer zaposlen u firmi koji se bavi hostingom i koji nas je posetio na ovogodišnjoj #IR18. Ovog puta smo imali priliku da nam Nemanja pripremi predavanje na temu Četvrte industrijske (r)evolucije. Predstavio je niz povezanih aplikacija koje softveru pružaju mogućnost da pomogne kompanijama prilikom donošenja odluka.

Na samom početku svog izlaganja, predočio nam je razliku između revolucije i evolucije, nakon čega je, kroz istorijski osvrt, uveo ​ Četvrtu industrijsku (r)evoluciju. Koristeći se predavanjem pre njegovog, sproveo je slušaoce kroz postojeće platforme nagoveštavajući nedostatke istih — mašine i dalje nisu u stanju da obavljaju sve funkcije umesto ljudi.

Sa svojom firmom, Nemanja je započeo projekat pod nazivom Vonsaj. Kao što je već spomenuto, projekat podrazumeva stvaranje softvera, baziranog na klaudu, koji pomaže kompanijama pri donošenju odluka. Jedna od značajnih prednosti ovog softvera je ta što on prihvata i unapređuje već postojeće platforme. U okviru njega nalaziće se aplikacije za HR, finansije, upravljanje projektima… Takođe on podrazumeva drugačiji način komunikacije koji ubrzava poslovne procese u okviru kog će se nalaziti i jedan vid društvene mreže.

Ovaj softver je pisan na programskom jeziku PHP, a podatke skladišti u MySQL bazi i sastoji se od arhitekture mikroservisa. Omogućava svojim korisnicima da pomoću aplikacije imaju uvid u svoje slobodne dane kao i u svoj napredak, da mogu da kreiraju oglas za posao, ali i da dobijaju informaciju o neophodnom treningu.

Ovaj sistem je dosta fleksibilniji od trenutno poznatih i predstavlja sveobuhvatno rešenje. Ovakvim softverom postiže se digitalizacija svih procesa u kompanijama koji ne zahtevaju papirologiju i pečate.

Leave a Comment