Instagram ponovo kopira Snapchat

Od juče na Instagramu možete videti najbolje videe sa koncerata, sportskih dešavanja i ostale personalizovane sadržaje grupisane po vašim aktivnostima na ovoj društvenoj mreži. Ako vam ovo zvuči poznato, da u pravu ste, nakon Instagram Stories, ovo je još jedna opcija Snapchata.

Instagram je predstavio novu opciju Event channela, unutar Explore tabla koja će korisnicima nuditi sadržaje s događaja uživo. Cilj Event channela je prikupljanje najboljih videa sa koncerata, sportskih i sličnih događaja kako bi korisnici imali osećaj kao da se nalaze u prvim redovima, navode iz Instagrama.

nova opcija
Izvor: Instagram

Event channel će biti personalizovan, tačnije, korsnicima će se nuditi onaj sadržaj koji najviše odgovara njihovim aktivnostima na ovoj društvenoj mreži. Sadržaj koji je označen lokacijom događaja preuzeće se od korisnika, što znači da bi i vaš snimak mogao postati dostupan svim korisnicima ove društvene mreže.

Ova opcija slična je Snapchatovom Story Exploreru koji korisnima omogućava otkrivanje više sadržaja povezanih sa Snapchat pričom, odnosno sa određenim događajima ili lokacijom. Izgleda da je Instagram u ozbiljnoj trci sa Snapchatom čiji su sadržaj ozbiljno počeli kopirati, o čemu smo već pisali na iRevolucija.net.

Nadogradnja s opcijom Event Channels za sad je dostupna samo u SAD-u, ali uskoro se očekuje i u ostatku sveta.

Izvor: Instagram

Leave a Comment