,

Google rangira sajtove na osnovu njihove prilagođenosti mobilnim uređajima

Google već neko vreme favorizuje web sajtove koji su optimizovani za mobilne uređaje, a sada kompanija planira i da rangira sajtove preko svog indeksa na osnovu njihove mobilne prilagođenosti. Prema navodima kompanije, započeto je eksperimentisanje da se indeksiranje načini primarnim za mobilne uređaje. Ovo će vlasnicima sajtova dati dodatni podstrek da svoje stranice načine prilagođenim radu na telefonima i tabletima.

Najveći deo pretraga, koje se obave preko Google-a se u ovom trenutku obavlja preko mobilnih uređaja, a novo rangiranje će svakako dodatno pojačati rezultate. Promena, koju Google donosi, će se polako implemetirati u narednim mesecima.

„Iako će naš indeks za pretragu nastaviti da bude jedinstven za sajtove i aplikacije, naši algoritmi će na kraju primarno koristiti mobilne verzije sajtova i njihovog sadržaja, kako bi rangirali stranice sa tog sajta. Ovo se čini kako bi se razumela struktura podataka i prikazali primeri tih stranica u našim rezultatima. Naravno i dalje nastavljamo da gradimo sjajno iskustvo pretrage za sve korisnike, bilo da dolaze sa mobilnih ili sa desktop uređaja“ – navode iz kompanije Google.

Izvor: nextpowerup.com

Leave a Comment