,

Kreatori popularne aplikacije Vine započinju novi projekat

Kao što smo pisali prethodinih dana poznati servis za pregledanje kratkih video klipova Vine, polako odlazi u istoriju i više neće biti u zvaničnoj funkciji. Ipak, jedni od osnivača ove aplikacije već su udružili snage radeći na novom video servisu koji bi trebao da nosi naziv ‘Hype’, a biće namenjen za prenos video sadržaja uživo.

Aplikacija i dalje prolazi kroz faze testiranja, a za sada je dostupna samo za iOS operativni sistem. Takođe, sam prenos videa uživo je krajnje jednostavan i odvija se direktno u okviru same aplikacije, pa korisnici lako mogu da podele svoj video sadržaj sa pratiocima kojima je sa druge strane omogućeno da pišu komentare koji se pojavljuju na ekranu i tako stvore interakciju u realnom vremenu.

Izvor: Mashable.com

Ono što je veoma zanimljivo jeste da korisnici nisu ograničeni samo na deljenje sadržaja putem kamere, već imaju mogućnost dodavanja sadržaja u live video prenos, poput fotografija, drugih videa, GIF-ova i ostalih elemenata.

Iako je za sada dostupna samo za iOS operativni sistem, kreatori pomenute aplikacije najavljuju da bi Hype mogao uskoro da stigne i na Android. S obzirom na to da će se na tržištu ovaj livestream servis veoma teško izboriti sa suverenim vladarom Facebook Live-om, preostaje ipak samo jedna šansa da osvoji pažnju korisnika, a to je činjenica da dolazi od kreatora legendarnog Vine-a koji je ugašen pre nekoliko dana o ćemu smo već pisali.

Izvor: Mashable

Leave a Comment