, ,

Google Chrome na Androidu sada može da kešira novinske članke za čitanje van mreže

Za ljude koji često moraju da koriste internet putem SIM kartice, čitanje novinskih članaka može biti spor proces. Da ne bi dolazilo do  konstantnih prekida u čitanju, Google ima novu ideju. Chrome na Androidu dobija novu funkciju koja će automatski preuzeti odgovarajuće vesti kada je povezana na Wi-Fi, što bi trebalo da pomogne prikrivanju članaka za čitanje van mreže, objavila je kompanija.

Već postoji opcija da možete da preuzmete članke pomoću aplikacija nezavisnih proizvođača ili da sačuvate stranicu van mreže. Međutim, ovi postupci često zahtevaju da korisnici ručno odaberu koji članak čuvaju. Nova Chrome funkcija automatski preuzima članke koji se vama preporučuju na osnovu interesovanja i lokacije.

S obzirom da su keširani članci oni koje Google perepoznaje za vas, moguće je da neće uvek biti oni koje vi želite da pročitate. Ipak, možda će biti korisni za neke korisnike koji žele da imaju malo sadržaja za čitanje van mreže. Dok putuju ili čekaju na području sa ograničenom povezanošću sa Internetom.

Google-ov cilj je da nova funkcija pomogne tržištima u razvoju koji imaju ograničen pristup Internetu. Pokreće se u 100 zemalja, uključujući Indiju, Nigeriju, Indoneziju i Brazil. Ova funkcija može biti korisna i za korisnike sa ograničenim paketom podataka tj. Internetom.

Izvor: The Verge

 

Leave a Comment