,

Kako izmeriti bilo koje mesto na planeti?

Ako vas je zanimalo koliki je stadion Nižnji Novgorod u Rusiji, ili bilo koje drugo mesto na planeti? Sada možete da pitati Google Earth. Novi alat od strane Google-a će olakšati planiranje putovanja. Google Earth je u ponedeljak pokrenuo merne karakteristike koji mogu izračunati rastojanje područja, rekla je kompanija u svom blog postu. Ova funkcija je dostupna u Chrome-u i Android-u, ali će uskoro biti dodata u iOS.

Ovu alatku možete koristiti za proveru parametra i područja stadiona, grada, regiona i još mnogo toga. Takođe možete izračunati koliko daleko ste putovali u miljama ili kilometrima, bez obzira da li je to pohod u vašem rodnom mestu ili  ste krenuli ranacem kroz Evropu.

Ovo je još jedan napor od Google kompanije da omogući edukatorima, naučnicima i putnicima da bolje istraže svet od kuće. Google Earth aplikacija je počela da dozvoljava korisnicima prošle godine istraživanje satelitskih slika, fotografija planeta,  pomoću alata kao što su interaktivne priče, otkriće odredišta i 3D navigacija. Funkcija merenja daje korisnicima precizniji osećaj lokacije i prostora.

Izvor: cnet.com

Leave a Comment