,

Google olakšava kontrolu podešavanja vašeg naloga pomoću pretrage

Čini se da sada više nego ikada kompanije posvećuju veliku pažnju privatnosti korisnika. Sada Google preusmerava središte Google naloga da olakša navigaciju između bezbednosti i privatnosti. Najveća promena je ta što ćete sada moći da koristite traku za pretragu da biste potražili određena podešavanja.

Redizajn će se pojaviti na Androidu, a doći će do iOS i veb verzija kasnije ove godine. Osnovni fokus ovog ažuriranja je da se relevantne informacije lakše pronađu i lakše prilagode vašim specifičnim potrebama.

Sada ćete moći da unesete ključnu reč kao „plaćanje“ ili „lozinka“ da biste videli odgovarajuća podešavanja koja ih uključuju. Osim toga, sada možete lako dobiti podršku. Bićete u mogućnosti da pristupite forumima za podršku kako biste videli prethodne odgovore na pitanja ili da pitate šta vas zanima.

Sugestije ili oblasti za koje Google misli da biste trebali da vidite u prvom planu, biće sada napred i u centru podešavanja. Primer bi bio ako niste ažurirali svoj broj telefona  ili pogledali aplikacije koje imaju pristup vašem nalogu, sad će biti preglednije.

Ova mala promena dizajna bi trebalo da korisnike podstiče da se više ne zaglavljuju u podešavanjima tj. kako da dođu do onog što traže. Google će takođe početi da „daje“ preporuke na glavnoj stranici naloga, tako da ćete znati kada je vreme da pregledate različite aspekte podešavanja vaših naloga.

Izvor: Mashable

Leave a Comment