,

Facebook uvodi prevod na srpski jezik

Društvena mreža Facebook će uskoro olakšati komunikaciju svojim korisnicima. Ova kompanija uvodi novi softver koji će automatski prevoditi objave na nekoliko različitih jezika, među kojima je i srpski.

Naime, sama funkcija omogućava korisniku da prevede već objavljeni status na 45 jezika, među kojima se nalazi i srpski.

Da bi iskoristili ovu opciju neophodno je da objavite svoj status. Nakon toga potrebno je izabrati opciju “Write post in another language”. Nakon toga će se automatski prevoditi na sve jezike koje ste odabrali.

Sam prevodilac nije savršen te ukoliko uočite grešku možete je sami ispraviti pre nego što objavite status. S obzirom da se ovaj alat bazira na mašunskom učenju, svaka greška koja bude ispravljena sledeći put ne bi trebalo da se ponovi.

 „Ovo ne da će samo pomoći ljudima da bolje komuniciraju, već će pomoći u poboljšanju mašinskog prevođenja – ovo je naš korak ka ostvarivanju vizije uklanjanja jezičke barijere putem Facebook“ – saopštili su iz kompanije.

Prema Facebook-u, oko 1,65 milijardi korisnika širom sveta govori jezik koji nije engleski, pa je očekivano da ova društvena mreža obezbediti jednostavniji način komunikacije svim svojim korisnicima širom sveta čija brojka prelazi milijardu i po ljudi.

Izvor: The Verge

Leave a Comment