,

Facebook testira novu Twitter funkciju

Snapchat nije jedina kompanija iz koje Facebook crpi inspiraciju za razvoj novih funkcija, iz ove kompanije su rešili da „preuzmu“ i jednu opciju po kojoj je prepoznatljiv Twitter, a koja prikazuje korisnicima na vrhu News Feeda aktivnost prijatelja i komentare o određenom statusu.

Naime, pomenuta funkcija, koja je za sada i dalje u početnoj fazi testiranja, nosi naziv „What friends are talking about“ čiji je cilj da učestalije povezuje i angažuje veći broj korisnika kada je reč o konverzacijama na Facebooku.

Opcija koja bi mogla uskoro da zaživi, radi na principu sakupljanja nekoliko prethodnih postova vaših prijatelja, te ih postavlja na sam vrh News Feeda, pružajući jasne podatke o broju komentara na svakom izlistanom statusu.

facebook test feature
Izvor: The Next Web

Ovaj novi dodatak, asocira na prepoznatljivu karakteristiku timeline-a sa Twittera, gde su svi pređašnji tvitovi korisnika koje pratite i sa kojima ostvarujete interakciju, posebno istaknuti radi boljeg pregleda.

Kao što je često slučaj sa ovakvim ispitivanjima još uvek nije jasno da li je beta faza pripremljena da funkcioniše na Androidu ili iOS-u i da li se zvanična verzija može prvo pojaviti na desktop verziji poznate društvene mreže.

Svakako će biti zanimljivo videti na koji način će iz Facebooka razviti algoritam koji bi mogao da selektuje postove i na osnovu kog kriterijuma bi se iste selekcije izvršavale. Za sada je samo realno da će iz drušvene mreže tiho lansirati novu funkciju.

Izvor: The Next Web

Leave a Comment