,

Facebook omogućio globalno targetiranje za male i srednje biznise

Sa 1,6 milijardi korisnika, Facebook je zaista globalna društvena mreža. Ova platforma je omogućila lokalnim biznis korisnicima targetiranje svojih proizvoda na globalnom tržištu. Na ovaj način, oni bi mogli da znatno lakše dođu do velikog broja potencijalnih kupaca i korisnika u novim zemljama širom sveta.

Na Facebooku su do sada morali da targetiraju internacionalne korisnike manuelno, upotrebljavajući detaljnu analitiku, dok će od sada pomenuta kompanija ovaj teži posao obavljati automatski, ali će takođe proširiti i unaprediti svoje alate za targetiranje lokacija koji će biti usmereni ka globalnom nivou.

Ono što će poslovni korisnsici morati da odrade je određivanje opcije da li će svoje usluge ili proizvode targetirati ka korisnicima širom sveta ili ipak na osnovu regiona (Na primer: Evropa). Iz Facebooka su takođe odlučili da biznis stranicama omoguće korišćenje ad-targeting polja na osnovu zona slobodne trgovine, te će pomenuti procesi biti izvršeni znatno jednostavnije što ranije nije bio slučaj – pomažući tako biznis korisnicima da istraže nova tržišta.

Takođe, iz Facebooka nemaju samo nameru da unaprede kreiranje oglasa, već će ponuditi oglašivačima i edukaciju o potencijalnim klijentima širom sveta. Ozbiljne namere kompanije na ovom polju, najbolje pokazuje podatak da su iz ove društvene mreže već kreirali dokument pod nazivom „Cross-Border Business Handbook“ koji je već sada dostupan za preuzimanje i to potpuno besplatno. Publikacija sadrži podatke o tržištima uključujući SAD, Veliku Britaniju, Francusku, Nemačku, Brazil, Kanadu, Filipine, Maleziju, Tajland i Australiju – a koji pored podataka sa određenih svetskih tržišta, informiše poslovne korisnike na koji način koristiti Facebook i Instagram radi većeg rasta na globalnom nivou.

Pomenuti edukativni sadržaj sa sobom donosi i online webinare u okviru kojih se nalaze trendovi u poslovanju, analitike reklamnog sadržaja i više detalja o globalnoj publici. Povodom novih i korisnih funkcija, oglasila se i COO Facebooka Šerli Sandberg, koja je između ostalog navela da tehnologija može znatno da utiče na ohrabrivanje biznis korisnika da se kreću u smeru globalnog tržišta kao nikada ranije.

Izvor: Digital Trends

Leave a Comment