Facebook poručuje oglašivačima: Ubrzajte mobilne verzije svojih sajtova

Facebook je od oglašivača zatražio da ubrzaju mobilne verzije svojih web sajtova. Pored toga, oglašivači su upozoreni, da ukoliko to ne učine, prikazivanje njihovih reklama može biti ograničeno.

Ova popularna društvena mreža predstavlja jedan od najprofitabilnijih načina za internet oglašavanja. Facebook je nedavno najavio da je kreiran način za zaobilaženje programa za blokiranje reklama, prenosi MCOnline.

S tim u vezi, Facebook je oglašivačima uputio listu načina za ubrzavanje mobilnih verzija njihovih sajtova.Facebook je zatražio od oglašivača, da ukoliko žele da se nastavi uspešno prikazivanje reklama na ovoj društvenoj mreži, obaveznu implementaciju dostavljenih smernica.

„Naš cilj je da korisnicima pružimo najbolje moguće iskustvo korišćenja mobilnih reklama. Uzimajući u obzir brzinu web sajtova i brzinu lične internet konekcije, možemo unaprediti ovo iskustvo i pomoći oglašivačima da dođu do željenih rezultata“, kaže se u saopštenju Facebooka.

„Mnogi oglašivači još uvek nisu optimizovali svoje web stranice za mobilno korišćenje i imaju veoma sporo vreme učitavanja. Ovo može voditi ka negativnim iskustvima korisnika, a za oglašivače može značiti napuštanje sajta, propuštene poslovne ciljeve i netačna merenja“, ukazuju iz Facebooka.

Leave a Comment