,

Twitter: Duži tvitovi od 19. septembra

Twitter nastoji da promeni način na koji računa 140 karaktera. Duži tvitovi nas očekuju već u ponedeljak 19. septembra, a sastoji se u tome da se korisnička imena, gifovi, video fajlovi i linkovi više neće računati u limit od 140 karaktera. Dodatni prostor za tekst će dati korisnicima veću fleksibilnost u sastavljanju svojih tvitova.

Twitter je ovu promenu najavio još u maju, ali nikada nije konkretno objavio kada će se ona desiti. Ovaj datum dolazi iz dva izvora koji su upoznati sa poslovanjem ove kompanije, ali sam plan predsavljanja ove novine može biti promenjen.

Treba napomenuti da se korisnička imena više ne računaju u ograničenje samo onda kad su stavljena na početku tvita, dajući tako korisnicima dodatan prostor za diskusiju. Određene vrste sadržaja mogu postepeno prestati sa brojanjem ograničenih karaktera, ali će prve promene početi od sledećeg ponedeljka.

„Ovo je najznačajnija promena koja se desila u poslednje vreme, posebno kada je reč o konverzaciji, a koja daje ljudima punu ekspresivnost od 140 karaktera“ – rekao je generalni direktor  Jack Dorsey.

U istoj najavi se poručuje da će tvitovi koji počinju sa @usersnames biti vidljivi svim vašim pratiocima umesto trenutnog modela koji pokazuje interakcije samo korisnicima koji prate sve učesnike.

Nama ostaje da pratimo kako će Twitter lansirati ove promene i kako će one biti prihvaćene od strane publike.

 

 

Leave a Comment