,

Evropska nedelja kodiranja u Valjevu – [PRIJAVE]

Želite da uključite decu u svet programiranja i da im pokažete koliko je uzbudljiv put tehnologija?

Od 07. do 15.  oktobra udruženje iRevolucija organizuje evropsku nedelju programiranja u hibridnoj verziji, naravno BESPLATNO! Kurs je namenjen osnovcima koji žele da se usmere ka novim tehnologijama. Ove godine, koristićemo aplikaciju SNAP koja nam dolazi sa Berklija, univerziteta iz Kalifornije.

O kursu

SNAP omogućava deci od 8-16 godina da stvaraju interaktivne medijske sadržaje kao što su priče, crtaći, igre. Korisnici sadržaje mogu da dele, da sarađuju na stvaranju novih, čime se omogućava da deca neprestano kreativno izražavaju, uče kako da sistemski misle i primenjuju osnovna znanja iz računarstva.

Kurs je zamišljen kao postupno uvođenje dece u svet progrmiranja bez obzira na prethodno računarsko predznanje. Tokom dva dana polaznici kursa će steći osnovno znanje o aplikaciji sa Berklija, dok će drugi dan aktivno učestvovati i raditi u njoj.

Časovi će sadržati:

  1. Upoznavanje sa aplikacijom SNAP i njenim funkcijama;
  2. Praltična primena funkcija i kreiranje video igre;

Uslovi za upis

  • Stabilna internet konekcija;
  • Prisustvo na oba časa;

Prijava

Prijavite svog mališana klikom na link OVDE

Napomena: zbog epidemije virusa COVID19 kurs će se održati preko aplikacije ZOOM.

Ovaj kurs je finansiran od strane techsoup, Stifter-Helfen i SAP kompanija a u okviru projekta Meet and Code koji se održava u celoj Evropi u periodu od 01. do 24. oktobra.

Leave a Comment