British Council: Nove tehnologije u obrazovanju 2016.

British Council organizuje treći po redu događaj posvećen upotrebi informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT). Konferencija i sajam “Nove tehnologije u obrazovanju 2016” održaće se u prostorijama hotela Holiday Inn. U Beogradu 26. i 27. februara 2016.

Želja British Council je da pruži podršku predškolskim ustanovama, školama, univerzitetima i drugim organizacijama koje se bave obrazovanjem da postanu inovativnije, da osavremene proces učenja i na što bolji način iskoriste mogućnosti koje nove tehnologije pružaju. S druge strane, British Council želi da podrži male preduzetnike i velike kompanije da predstave svoje tehnološke proizvode i usluge koje mogu da promene obrazovanje budućih generacija. Svima njima biće pružena prilika da čuju svetske stručnjake i nađu inspiraciju tako što će ekperimentisati sa novom tehnologijom i sresti interesantne sagovornike/partnere iz regiona, ali i celog sveta.

O ovim temama govoriće se na velikoj regionalnoj konferenciji u Beogradu, a pratiće je i sajamski program u okviru koga će svoja rešenja predstaviti kompanije, izdavačke kuće i obrazovne institucije iz Srbije i regiona i iz Velike Britanije. Kao novina u odnosu na prošlu godinu, biće reči i o primeni IKT u predškolskom obrazovanju, upotrebom IKT kroz celoživotno učenje i primerima dobre prakse koje stižu od predstavnika ovih oblasti.

Događaj će pokriti sledeće teme:

upotreba IKT u predškolskom obrazovanju
upotreba IKT u osnovnim školama
upotreba IKT u srednjim školama
upotreba IKT na univerzitetima
inkluzivno obrazovanje uz podršku IKT
upotreba IKT kroz celoživotno učenje.

Učešće na konferenciji je besplatno, a predavanja će biti na srpskom i engleskom jeziku. Program konferencije će biti realizovan u više sala.

Ovaj događaj British Council organizuje u saradnji sa Britanskom ambasadom u Beogradu, Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva. Takođe, Vlade Republike Srbije, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, Privrednom komorom Srbije i drugim.

Ako imate pitanja o bilo kom delu programa na „Novim tehnologijama u obrazovanju“, možete kontaktirati Aleksandra Borisavljevića.

Izvor: dijalog.net

Leave a Comment