, ,

PRIJAVE za Svetionik Znanja 6.0

„Svetionik znanja“ se održava šestu godinu za redom kao društveno odgovorna manifestacija, osmišljena u cilju edukacije, obuke ali i povezivanja mladih iz cele Srbije. Kao i prethodne 3 godine, naša organizacija iRevolucija je Partner za grad Valjevo i ovom prilikom vas pozivamo da uzmete učešće ukoliko ste učenica/učenik srednje škole i da se PRIJAVITE!

Ukratko o projektu

Kroz učestvovanje na Svetioniku znanja dobija se prilika za zajedničko učenje i upoznavanje srednjoškolaca iz različitih gradova Srbije. Projekat započinje svečanim otvaranjem koji će se održati u krajem jula (29-31.07) na Paliću. Učesnici će imati priliku da prisustvuju ovom trodnevnom seminaru sa obezbeđenim smeštajem, predavanjima, radionicama ali i zabavnom programu. Tokom seminara timovi srednjoškolaca se upoznaju sa svojim mentorima i zajedno određuju i definišu projekte kojima žele da unaprede svoje lokalne zajednice i pripremaju se za izradu projekta.

Nakon seminara sledi dvomesečni rad na idejama ispraćen nedeljnim vebinarima sa relvantnim predavačima koji prate razvojni tok ideja srednjoškolaca. Finalni projekti se predstavljaju na završnom događaju koji će se održati od 07. do 09. oktobra. Na završnom događaju mladi imaju priliku da svoju ideju predstave ispred stručnog žirija sastavljenog od predstavnika društveno odgovornih kompanija, humanitarnih fondacija, medija i organizacija koje imaju razvijene programe podsticaja omladinskog aktivizma i preduzetništva.

Učešće na Svetioniku znanja je višestruko korisno, ali i zabavno, a u potpunosti besplatno! Zaintresovani učenici treće ili četvrte godine srednje škole koji žive na teritoriji Republike Srbije mogu da se prijave za učešće putem linka ili zvaničnih profila Svetionika znanja na društvenim mrežama– konkurs je otvoren do 25. juna!

Leave a Comment