,

Predavanje Stefana Stankovića i Uroša Dragojevića – Kako započeti razvoj video igara

Stefan i Uroš su još u srednjoj školi odlučili da se bave razvojem video igara. Njihov prvenac je i pored grešaka koje su svojstvene početnicima doveo do zavidnog broja igrača koji su bili spremni da plate igru. Oni su napravili video igru Tropical Escape, koja je na Streamu, popularnoj platformi za skidanje i igranje video igara, prodata u 800 primeraka. Ovo možda ne bi bio impresivan podatak da Šapčanima ovo nije bio prvi razvojni projekat na kojem su do sada radili, a svako ko se ikada upuštao u bilo kakve preduzetničke poduhvate zna koliko je teško napraviti proizvod koji će neko zapravo koristiti i želeti da kupi.

Na početku su učesnicima naveli razloge zbog kojih je dobro početi razvoj video igara. Jedni od razloga su : sticanje novog iskustva, podrška IT zajednicama kao i novo iskustvo u 3D okruženju. Razvoj video igara je dostupan svakom ko ima pristup internetu i jaku želju.

Jedni od koraka na koje morate da obratite pažnju kada počinjete da pravite video igricu je da odaberete temu, da ispitate da li ima potražnje u tom periodu za dati žanr igrice, kako bi zadržala same korisnike da posvete svoje vreme. Takođe igru treba prilagoditi određenoj ciljnoj grupi, jer svaka igrica je namenjena određenom uzrastu, kao i interesovanju.

Preko besplatnih načina, kao što su Youtube, Google i kroz forume možete saznati sve što vam je neophodno kao početniku. Uputili su učesnike u svoje procese rada, kako i na koji način su došli do objavljivanja igrice.

Na kraju su napomenuli da im je cilj ovog predavanja bio da podstaknu sve ljude koji se razumeju iole u IT da krenu u razvoj video igara.

Leave a Comment