,

Održan VIPOS-ov Festival studentskih radova

Na tradicionalnom 14. po redu Festivalu studentskih radova Visoke poslovne škole strukovnih studija (VIPOS), proglašeni su pobednici u kategoriji Poslovne ekonomije i Poslovne informatike.

U prvoj kategoriji, u kojoj se takmičilo 10 stručnih radova, žiri je za najbolji proglasio rad pod nazivom „Kompostiranje“, čiji je autor Milena Tomić, studentkinja Visoke poslovno-tehničke škole Užice. U kategoriji Informatika, u konkurenciji pet radova, za žiri je najbolji bio rad „Sistem za izradu fiskalne kase na primeru kafića“, studentkinje VIPOS-a Aleksandre Pavlović.

Ovogodišnji VIPOS-ov Festival tradicionalno je počeo otvaranjem izložbe hobija i umetničkog stvaralaštva studenata, na kojem su predstavljeni radovi iz oblasti slikarstva i digitalne umetnosti naših, ali i studenata Visoke poslovno-tehničke škole iz Užica, koja je bila gost Festivala studentskih radova.

U takmičarskom delu, žiri je kao i svaki put do sada ocenjivao radove prema nekoliko kriterijuma: kvalitet, aktuelnost, praktičnost odnosno primenljivost rada, način izlaganja i kvalitet prezentacije. Pobednice u obe takmičarske kategorije, Milena Tomić iz Užica i Aleksandra Pavlović iz Valjeva, nagrađene su sa po 10.000 dinara, dok su svi ostali učesnici Festivala, kako u takmičarskom tako i u delu hobija, nagrađeni knjigama i poklonima prijatelja i donatora Festivala.

Tokom Festivala, održana su i dva zanimljiva predavanja: Vladimir Radosavljević u ime iRevolucije i StartIt-a govorio je o tome kako je njihov centar osnovan u Valjevu, dok su predstavnici „Crater studija“ iz Beograda predstavili vizuelne efekte kao profesiju budućnosti. Nagradu „Carter studija“, besplatnu obuku za jedan od njihovih programa, dobila je naša studentkinja Nevena Simić.

Festival je u umetničkom programu ulepšala i svojim nastupom Anica Mićić, uspešna flautistkinja, učenica šestog  razreda srednje muzičke škole “Živorad Grbić”, dobitnik mnogobrojnih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Za sve učesnike takođe je organizovana i poseta Modernoj galeriji i upoznavanje sa fantastičnom izložbom dela osnivača galerije, akademika Ljube Popovića.

U svojih prethodnih 13 godina, Festival studentskih radova VIPOS-a okupio je preko 500 učesnika, sa više od 170 stručnih radova i umetničkih hobija, a među kojima više od 70 pobednika, sa pregršt nagrada.

Izvor: Vipos

Leave a Comment