,

OBELEŽAVANJE DANA PLANETE ZEMLJE: PREDSTAVLJANJE PREPORUKA I IZLOŽBE NA TEMU AEROZAGAĐENJA

U ponedeljak, 22. aprila 2024. godine, u sklopu obeležavanja Dana planete Zemlje, Valjevo će biti domaćin događaja posvećenog očuvanju čistog vazduha. Izložbeni prostor ulične galerije Vakum u Pop Lukinoj ulici postaće mesto susreta nauke, aktivizma i zajedničkih napora za rešavanje problema aerozagađenja.

Dr. Techn Vesela Tanasković Gassner, ugledna klimatska naučnica, će predstaviti svoje istraživanje i umetničke radove učesnika Thrive 2023 umetnicke kolonije na temu aerozagađenja. Njen doprinos i stručnost pružiće dragoceni uvid u kompleksnost problema, ali i podstaći naše razumevanje potrebe za hitnim akcijama.

U isto vreme, naša organizacija IRevolucija će predstaviti građanske preporuke za unapređenje Programa zaštite vazduha 2030 za Valjevo. Ove preporuke su rezultat temeljnih analiza i saradnje sa Nacionalnom ekološkom organizacijom i biće prosleđene gradskoj upravi i resornom ministarstvu pre početka izložbe. Cilj ovih preporuka je unapređenje nacionalne politike sa lokalnim politikama zaštite vazduha u Valjevu.

Leave a Comment