Predstavljamo #iRevolucija2015 paneliste: Marija Laganin

Konferencija #iRevolucija2015 prilika je da predstavimo mlade i uspešne Valjevke i Valjevce. Na panelu Valjevo gruVA učestvovaće i Marija Laganin (Direkcija za elektronsku upravu).

Osam godina radi odnose sa javnošću. Njen posao podrazumeva da bude upoznata sa globalnim trendovima u PR-u, kako bi što bolje prezentovala aktivnosti građanima i javnosti. PR i Marketing je posebno privlače zbog svoje dinamičnosti i svakodnevnog razvoja.

Svako ko radi ovaj posao ima obavezu da konstantno uči i napreduje. Kao i da koristi sve nove načine komunikacije i predstavljanja na tržištu. Moj posao je bio da nađem balans i zadržim vrhunski profesionalizam, pouzdanost i poverenje koje svaki državni organ mora da pruži građanima. Sa druge strane da promovišem jedan moderan i manje formalan sektor„, rekla je Marija Laganin.

Marija je kreirala kampanju #ZajednoDoPobede za Specijalnu Olimpijadu Srbije. Učestvovala je u organizaciji i produkciji promotivnih spotova kampanje #ZahednoDoPobede i himne Specijalne Olimpijade „Mi smo već pobedili“. Kampanja je bila humanitarnog karaktera i imala je za cilj povećanje svesti građana o osobama sa intelektualnom ometenošću i sakupljanje sredstva za odlazak sportista Specijalne Olimpijade na letnje Olimpijske igre u Los Anđeles..

Njeno dosadašnje iskustvo podrazumevalo je, gotovo na svim pozicijama, nadležnost u uspostavljanju sistema unutar kompanije i u predstavljanju kompanije javnosti, što je podrazumevalo i rad sa zaposlenima u cilju održavanja što boljih međusobnih odnosa, treninge sa zaposlenima i predstavljanje kompanije u javnosti kako interno tako i eksterno.

Sektor IKT nosi veliki broj izazova jer se jako brzo razvija i nosi novine koje smo brzo i efikasno savladali. To je podrazumevalo česte promene online strategije komunikacije i edukaciju zaposlenih.

Inicirala je i sprovela nekoliko nacionalnih i globalnih kampanja. Kao primer navodimo nekoliko kampanja u kojima je postigla uspeh kroz informisanje javnosti i pripremu građana o procesu prelaska sa analognog na digitalni tv signal, kampanje Klikni bezbedno, women in ICT, Girls in ICT, #StopRedovima, Digitalna škola.

„Posvećenost, odgovornost, timski rad i inovacija su moje lične vrednosti na kojima sam gradila svoju ličnu karijeru.“, rekla nam je učesnica panela Valjevo gruVA.

Prijava i ostale informacije o konferenciji #iRevolucija2015 možete pratiti na sajtu Konferencije

Leave a Comment