,

Predstavljamo #iRevolucija2015 paneliste: Nikola Božić

Nikola Božić će, kao Petničar, govoriti na #iRevolucija2015 panelu o tome da li se mora otići da bi se bavilo nečim zanimljivim i važnim. Pokušaće da pokaže da sa druge strane odlazak ljudi ne mora uvek biti gubitak, i da se taj ljudski resurs može iskoristiti.

Nikola je naučni edukator i promoter nauke. Radi u Istraživačkoj stanici Petnica. Posebno ga interesuje predstavljanje nauke kao interdisciplinarne i povezane.

Autor je knjige za decu „Astronomija“ koja je nagrađena nagradom „Neven“. Piše naučno-popularne tekstove, drži predavanja o nauci, organizuje i učestvuje u tribinama koje objašnjavaju i diskutuju fenomene u prirodi i nauci.

Nikola je glavni i odgovorni urednik srpskog izdanja magazina Popular Science. Bio je 7 godina urednik rubrike „Nauka“ na www.b92.net.

Bio je VIP Blic bloger, a sada piše lične stavove o obrazovanju, nauci i društvu u dnevnom listu „Danas“.

Kao mladi Valjevac bio je učenik Valjevske gimnazije, i član Astronomske grupe Društva istraživača „Vladimir Mandić Manda“.

Misli da Valjevo kao sredina ima nešto posebno u vazduhu i vodi što podstiče valjevce na kreativnost, istraživanje i kritičnost.

Prijava i ostale informacije o konferenciji #iRevolucija2015 možete pratiti na sajtu Konferencije

Leave a Comment