,

Instagram Stories ima tri nove super funkcije

Instagram je nedavno, po uzoru na Snapchat, korisnicima omogućio objavljivanje više fotografija unutar jedne ‘priče’, a juče su iz ove kompanije najavili nove mogućnosti koje će razveseliti sve ljubitelje ove društvene mreže

Većini će najzanimljivija novost biti integracija Boomeranga, alata koji će ‘svakodnevne trenutke pretvoriti u nešto zabavno i neočekivano’ – ova opcija omogućava povezivanje više fotografija u kratak videozapis koji se reprodukuje naprijed i nazad, stvarajući zanimljiv efekt.

Rezultat slika za Instagram Stories link
Izvor: Instagram Blog

Druga opcija jeste Mentions (pominjanja), odnosno tagovanje korisnika u opciji Stories – isto kao i u komentarima, sve što je potrebno kako bi nekog označili jeste upisati ‘@’ i korisničko ime te će se ime označenih korisnika pojaviti ispod objavljene priče, a on će dobiti obaveštenje o tagovanju putem Directa. Jednom kada je “tagovano,” korisničko ime osobe biće podvučeno i moći će da se aktivira dodirom. Ako tagujete na ovaj način neku osobu koja vas ne prati, izaći će joj zahtev za odobrenje i tek nakon odobrenja od te osobe, @username će postati aktivan na dodir. U jednoj priči je moguće tagovati maksimalno 10 osoba.

Još jedna novost koja je sada dostupna korisnicima Instagrama jeste dodavanje URL linkove u svoje priče, preko kojih će posetioci moći da idu na određene stranice, a da pritom faktički i ne nepuštaju samu Instagram aplikaciju. Kada posetilac koji gleda vašu priču, klikne na link koji ste ubacili, automatski se otvara web browsaer unutar Instagrama i vodi ga na stranicu koju ste ostavili u linku.

Link se u priču dodaje odmah kada pravite priču – nakon što Instagram Stories linkovanje snimite video ili sliku, pojaviće se dugme za dodavanje linka – upravo kao i dugmići za ubacivanje teksta ili crtanje po slici. Ali umesto prikazivanja samog URL-a, na dnu će se, onome ko gleda priču, pojaviti dugme “See more”, i to za svaku priču u kojoj dodate link.

Ovo će omogućiti da se ne prikazuju URL-ovi linkova kao vidljivi, već da sve bude lepo za oko, ali i privlačno za korisnike. Naravno, kao i do sada, Instagram će proveravati linkove i ako se na njima nalazi kakav uvredljiv i nedozvoljeni sadržaj, linkovi neće biti aktivni. Za početak, ovo je omogućeno samo korisnicima sa verifikovanim profilima, ali obećavaju iz ove kompanije da će se potruditi da ova opcija svima bude dostupna i to što pre.

Osim ovih novih opcija, izvršni direktor kompanije Kevin Systrom potvrdio je kako će, nakon Facebooka, opcija video prijenosa uživo u budućnosti biti dostupna i na Instagramu.
Nije poznato na koji će način Instagram implementirati live video i kada će predstaviti ovu opciju.

Instagram Blog

Leave a Comment