,

Vine će ipak “preživeti”?

Nakon što je Twitter najavio prodaju Vinea, više od deset kompanija pokazalo je interes za njegovo preuzimanje.

U Twitteru i dalje pokušavaju da pronađu načine za poboljšanje poslovanja, povećanje broja korisnika i prihoda, a jedna od “žrtava” takvih promena jeste popularni servis za deljenje kratkih video zapisa Vine. Pre nekoliko godina Vine je imao čak oko 200 miliona korisnika, ali veliki broj tih korisnika Vine je zamenio Snapchatom i Instagramom tako da su u Twitteru odustali od njega i najavili njegovo gašenje. Međutim, nakon te najave prošle nedelja ova je kompanija dobila brojne ponude za preuzimanje Vinea pa se čini kako će ovaj video servis ipak preživeti, na zadovoljstvo miliona korisnika koji ga i dalje koriste.

Iako trenutno nisu poznata imena kompanija koje su zainteresovane za preuzimanje Vinea. Jedna od tih kompanija (iako to nije potvrđeno) jeste Line, japanska kompanija koja stoji iza istoimene aplikacije za dopisivanje, a prema neslužbenim informacijama ponude koje je Twitter dobio nisu velike pa je nekoliko njih manje od deset miliona dolara.

Idealna situacija za Twitter i za korisnike jeste prodaja Vinea s kojom bi Twitter stavio nešto novca u džep, a ljubitelji ovog servisa i dalje bi mogli da objavljuju i gledaju kratke ponavljajuće video zapise. Osim novca od prodaje Vinea, Twitter bi i u budućnosti mogao da ima koristi od ove aplikacije putem sponzorskih ugovora jer brandovi koji na Vineu plaćaju za promociju svojih proizvoda, takođe kupuju oglase i na Twitteru kako bi te video zapise s Vinea prikazivali na Twitteru.

Izvor: TechCrunch

Leave a Comment