,

Instagram Live

Nakon što je dobio skoro sve karakteristike Snapchata uvođenjem Stories sekcije, Instagram se vremenom sve više usavršava, a dokaz da ova društvena mreža krupnim koracima ide napred, jeste i potencijalno uvođenje live video sekcije na mobilnoj aplikaciji. Tako bi korisnici ovog servisa uskoro mogli da sa svojim prijateljima podele sve svoje trenutke u realnom vremenu putem video sadržaja.

Procurele su određene informacije sa fotografijama koje ukazuju da društvena mreža sprema novu funkciju prenosa videa uživo, a jedan od dokaza je i oznaka „live“ koja je prikazana kao sastavni deo ikonice jednog od korisnika. Fotografija takođe pokazuje i interfejs aplikacije sa već pripremljenom kamerom za reprodukciju live video sadržaja uz dugme Go Instal.

Iako za sada još nema bilo kakvih informacija iz Instagrama, pojedine glasine tvrde da korisnici kod kojih se pojavljuje nova funkcija, zapravo koriste beta verziju Instagrama za Android operativni sistem, što će reći da kompanija u vlasništvu Facebooka za sada novu opciju testira samo sa malim brojem korisnika. Takođe, u gornjem desnom uglu uočljiva je i opcija schedule, te se postavlja pitanje da li će Instagram možda pre Facebooka ponuditi mogućnost raspoređivanja postova koje treba objaviti.

wersm-instagram-live-go-insta-2
Izvor: Wersm

S obzirom na to da su iz Instagrama odbili da daju bilo kakve komentare o potencijalnoj funkciji, nama ostaje nada da će live video postati sastavni deo Instagrama što pre.

Izvor: Wersm

Leave a Comment