, ,

Facebook brine o vašem digitalnom zdravlju

Možemo primeti da ove godine veće društvene mreže počinju brigu o tzv. „ digitalnom zdravlju ”. Google je svoju I/O konferenciju posvetio upravo ovoj temi na kojoj je ujedno predstavio prve promene koje imaju ulogu da ograniče upotrebu njihovih mreža. Sada će i Instagram i Facebook dobiti promene koje će se brinuti za vaše mentalno zdravlje.

U saradnji sa vodećim svetskim stručnjacima iz oblasti mentalnog zdravlja, a nakon obimnih istraživanja zavisnosti od vremena provedenih na društvenim mrežama, Facebook i Instagram su najavili nove alate kojima korisnici mogu sami sebi ograničiti vreme provedeno na istim.

Pored opcije koja omogućava da se vidi tačno vreme provedeno u aplikaciji, korisnici će moći i da podese alarm koji će ih opominjati da su prekoračili vreme koje su sami planirali da izdvoje na ovim društvenim mrežama.

Ovakav poduhvat je samo početak „pričanja” o problemu zavisnosti od korišćenja društvenih mreža, kao i još jedan alat kojim bi roditelji mogli da kontrolišu vreme koje deca provode u ovim aplikacijama, najavili su iz Facebook-a i Instagram-a.

Izvor: Facebook

Izvor: Facebook

Leave a Comment