, ,

YouTube notifikacije dobijaju radno vreme

Google I/O konfenecija posvećena ,,digitalnom zdravlju“

Na konferenciji Google I/O ove godine velika pažnja posvećena je ideji o samom ,,digitalnom zdravlju’’. U prevodu, Google želi da vam pomogne da budete manje okupirani tehnologijom i socijalnim mrežama.

Jedan od prvih poduhvata je uvođenje obaveštenja na YouTube-u koja će vas podsećati da treba da se odmorite od gledanja klipova.

Ukoliko želite da koristite ovu opciju, morate je prvo uključiti. To možete uraditi tako što ćete kliknuti na profil ikonicu, zatim Podešavanja -> Opšte -> Opomeni me da napravim pauzu. Možete namestiti da vam obaveštenje izlazi na 15 minuta do 3 sata.

Kompanija je takođe napravila opciju koja vam omogu’ava da zakažete u koje doba će vam stizati notfikacije sa YouTube-a. To znači da vam notifikacije više ne moraju stizati svaka po na osob. Često znaju da budu naporne i mogu stizati dok spavate. Sada možete i isključiti ove notifikacije u određenom periodu dana, kao što je npr. vreme za spavanje kako vas notifikacije ne bi budile.

Iako se ove promene čine kao male, predstavljaju jedan korak ka ostvarenju ideje o tome da nam tehnologija olakiša život, a ne da nam od nje život i zavisi. Google je prepoznao ovu ideju i napravio pokret Google’s Digital Wellbeing movement (Google-ov pokret za digitalno zdravlje). Ukoliko želite više da saznate o oom pokretu, to možete uraditi OVDE.

 

Izvor: MSN

Leave a Comment