,

5k za Naše Stanište!

U nedelju, 8. maja, na jezeru Grza kod Paraćina, sa početkom u 10:30 održaće se javni forum u organizaciji grupe „Naše Stanište“. Aktivisti različitih ekoloških inicijativa govoriće o izazovima sa kojima se susreću i svojim angažmanom u oblasti zaštite životne sredine sa fokusom na otpad i kvalitet vazduha u svojim gradovima.

Na javnom forumu govoriće Ilić Marina, master inžinjer zaštite životne sredine koja će pokušati da da odgovore na pitanja koje su vrste otpada u pomoravskom kraju? Problem nepravilnog odlaganja otpada koji dovodi do divljih deponija? Kako kao pojedinac mogu da smanjim svoj otpad? Kako kao pojedinac mogu da recikliram efikasno? Gde stoji Pomoravlje/ Srbija u narednih 10-30 godina što se ekoloških procesa? – Da li ima šanse za napredak?

Kao drugi govornik Vladan Vugdelija, baveći se temom kvaliteta vazduha pokušaće da pruži odgovore o kvalitetu vazduha u Pomoravlju, koje se merne stanice koriste i kazaće više o istoriji merenja, osnivanju Zelenog saveta u opštini Paraćin koja su to dela i koja je svrha?

Vladimir Radosavljević, u ime naše organizacije, govoriće iz svog ugla o ekološkim problemima u Valjevu, kako je nastala organizacija iRevolucija i koji su rezultati postignuti do sad i koji su dalji planovi. Vladimir će kazati kako izgleda saradnja sa stanovništvom i gradskim službenicima.

Prisustvo na događaju je obavezno uz registraciju putem OVOG linka –

Vidimo se na Grzi!

Leave a Comment