,

(SPECIJAL) // Milenko Jovanović – Analiza Plana Kvaliteta vazduha Valjevo 2022-2027

U 3. epizodi Zelenog podkasta sagovornik nam je bio Milenko Jovanović dipl. metereolog, hrabri čovek koji je kao načelnik odeljenja za kvalitet vazduha u agenciji za zaštitu životne sredine ukazao na promene ocenjivanja kvaliteta vazduha gde se izuzetno zagađen vazduh prikazuje samo kao zagađen, i time zaradio otkaz.

Pričali smo o uticaju aerozagađenja na naše zdravlje,  u moru bitnih jedna skroz nebitna tema. Pričali smo i o tome kako je lepo kad niko nije odgovoran, šta nismo kao društvo uradili i šta nećemo uraditi jer zašto bi se cimali zar ne?

Složili smo se da briga o aerozagađenju uopšte nije pri vrhu liste naših prioriteta, da to što našoj deci pored ostalih zagađenja u nasledstvo ostavljamo i aerozagađenje, nije nešto zbog čega bi se mi potresali. Jer možda je to zdravlje i precenjeno, koliko lepih i zabavnih stvari ima a mi smo našli da se bavimo disanjem čistog vazduha!

„Sarkazam- poslednje utočište skromnih i čestitih ljudi u situacijama kada se privatnost njihovih duša nasilno napadne“. -Dostojevski

Leave a Comment