Twitter: Korisnici najaktivniji u praćenju vesti

Nova studija u koju je bilo uključeno više od 4.700 korisnika društvenih mreža, pokazuje da su korisnici Twitter-a najaktivniji kada je reč o praćenju vesti. Štaviše, vesti su jedna od glavnih komponenti koja korisnike Twitter-a zadržava na mreži. Rezultati ankete ukazuju na to da čak 86% korisnika Twitter-a pristupa ovoj platformi kako bi saznali nove vesti.

Zanimljivo je i da tri četvrtine korisnika Twitter-a prate pojedinačne pisce, novinare i komentatore. Dok mnogi od njih otkrivaju nove autore i kontinuirano prate njihov rad i na drugim platformama. Korisnici Twitter-a su u proseku mlađi od ostalih korisnika društvenih mreža, a gotovo svi prate i druge oblike news medija.

Istina je da i korisnici Twitter-a ponekad koriste ovu društvenu mrežu „iz dosade“. Takođe se ponašaju drugačije u trenucima kada prate važne i „udarne“ vesti jer tada počinju s intenzivnim komentarisanjem.

Smatra se da bi ovo istraživanje moglo biti korisno uputstvo za news medije kako da na što efektniji način iskoriste Twitter i ostale društvene mreže za plasiranje svojih informacija. Studiju su sproveli American Press Institute i Twitter u saradnji s istraživačkom kompanijom DB5.

Izvori: API

Leave a Comment