,

Kodiranje kao deo igre – Online kurs za osnovce

Želite da uključite decu u svet programiranja na njima dopadljiv način?
U okviru programa Meet and Code (Evropska nedelja kodiranja), Udruženje iRevolucija organizuje BESPLATAN online kurs za osnovce od 5. do 8. razreda. Tema kursa su osnove programiranja u Skreču.

O kursu

Skreč je grafički programski jezik koji je prilagođen deci i svim početnicima u programiranju. Omogućava deci da stvaraju interaktivne medijske sadržaje kao što su priče, crtaći, igre. Korisnici sadržaje mogu da dele, da sarađuju na stvaranju novih, čime se omogućava da deca neprestano kreativno izražavaju, uče kako da sistemski misle i primenjuju osnovna znanja iz računarstva.

Naš zadatak je da im pružimo kvalitetanu online edukaciju, da kroz pravljenje igrica nauče da programiraju i da ih uvedemo u svet informacionih tehnologija. Kurs je zamišljen kao postupno uvođenje dece u Skreč bez obzira na prethodno računarsko predznanje. Na zabavan način, budimo kod dece zainteresovanost prema programiranju i usmeravamo ih u tom pravcu. To može da im pomogne u odabiru daljeg školovanja, što je jedan od ciljeva naše organizacije.

Tokom ovog kursa polaznici:

  • upoznaju se sa grafičkim programskim jezikom;
  • uče kako se koristi Scratch platforma;
  • uče koordinatni sistem;
  • upoznaju se sa osnovnim blokovima programa;
  • uče da kombinuju blokove/komande i pretvore ih u stvarnost svoje maštarije o igricama;
  • uče osnove programiranja (petlje, varijable, uslovi…);
  • uče da naprave svoju igricu.

Uslovi za upis:

  • Dete mora posedovati svoj računar i stalnu internet konkciju;
  • Neophodno je da dete bude u mogućnosti da prisustvuje svakom času kursa;
  • Pristojno ponašanje i neometanje kursa je nužan preduslov.

O mentoru

Stevan Marjanović je četvrta godina specijalno matematičkog smera u Valjevskoj Gimnaziji. Zaljubljenik je u programiranje i iza sebe ima mnoštvo uspešno urađenih veb sajtova.

Prijava

Kurs će se održati u periodu od 20. do 22. oktobra sa početkom od 18 časova, u trajanju od sat i po putem aplikacije Zoom. Zainteresovani mogu prijaviti svoje dete putem sledeće FORME.

Vaša deca imaju priliku koju Vi niste imali. Imaju priliku da budu upoznata sa svetom programiranja, da budu obučeni za rad na kompjuteru i da im bude olakšana mogućnost u traženju posla u budućnosti. Ovaj kurs je podržan od strane SAP, Haus des Stiftens gGmbH, TechSoup Europe u okviru projekta Meet and Code koji se održava u celoj Evropi.

Leave a Comment