,

Climathon Valjevo (agenda)

U subotu, 28. oktobra 2023. godine organizacija iRevolucija priređuje četvrti Climathon Valjevo događaj na temu aerozagađenja, u Art holu u Centru za kulturu Valjevo, sa početkom od 14 časova!

Program je koncpiran tako da odgovori na važna pitanja koja se tiču procesa odlučivanja u vezi sa temom kvaliteta vazduha u Valjevu, ali i da osnaži dijalog između svih učesnika. Događaj ćemo započeti okruglim stolom u kom su učešće uzeli najviši predstavnici EU delegacjie, gradonačelnik Valjeva, predstavnici lokalnih i nacionalnih institucija, eksperti EKOblok mreže, uticajni aktivisti i lokalni mediji.

U nastavku programa, kroz tri predavanja pružićemo odgovore koji se tiču svih građana Valjeva u proteklih godinu dana, ali i rešiti nedoumice šta su nacionalne institucije uradile po tom pitanju kao i uticaja aerozagađenja na naše zdravlje, najvažnije komponente. Nakon toga, održaćemo panel na temu “industrijsko zagađenje” sa predstavnicima EKOblok mreže i upotpuniti sliku koja dolazi iz cele Srbije.

Nastavak drugog bloka smo posvetili edukativnom sadržaju kroz dve radionice namenjene lokalnim medijima koji poseduju svoje veb stranice, ali i organizacijama civilnog društva, na kojima ćemo uspostaviti naš mehanizam- od prikupljanja podataka o kvalitetu vazduha, do emotivanja istih putem aplikacjie xEco vazduh, u realnom vremenu, po EU indeksu kv. Vazduha.

Pogledajte promotivni video događaja! Vidimo se 28. oktobra, sa početkom u 14 časova!

Leave a Comment