,

Branislav Srećković: Tehnologije na periferiji IT zone

Branislav Srećković dolazi iz Valjeva, završio je Valjevsku gimnaziju, a kasnije Elektortehnički fakultet u Beogradu. Po završetku fakulteta počeo je sa radom u porodičnoj firmi, gde kasnije postaje direktor iste. Na konferenciji #IR17 nam govori o temi Tehnologije na periferiji IT zone.

Na predavanju učesnici su čuli predstavaljanje njegovog startupa Vallis Technologies koji se bavi proizvodnjom tehologije, mašina za flekso štampu. Prisutni su mogli da vide kako ta mašina izgleda, ali su imali i priliku da pogledaju video kako ova mašina funkcioniše. Takođe, i kako se pravi fleksibilna ambalaža koju mi viđamo po marketima. Kroz dalji tok konferencije Branislav je prikazao kako on vidi pripreme za preduzetništvo i kako izgleda pokretanja jednog startup-a. Neke od bitnih stavki koje je on primenio za svoj posao su sticanje znanja u struci. Branislav je na svom primeru rekao da je posvetio dosta vremena sticanju znanja, čak i nekoliko godina. Sledeća faza je upoznavanje pravila i potrebe tržišta. Gde je bitno da imamo nekih dodira kako zapravo to funkcioniše npr. sklapanje ugovora itd. Treća faza koja je bitna kao i predhodne dve su lični kontakti i afirmacije. Za sam kraj Branislav navodi i svoju najvažniju stavku koja je formiranje tima, kako on kaže: bez svog tima ne bi mogao ovo da postigne.

U nastavku predavanja čuli smo da je proizvodnja industrijskih mašina u Srbiji jako zastupljena iako to mnogi ne znaju, tako da nam je predstavio još neke od firmi koje se bave ovom vrstom tehnologije.

Na samom kraju predavanja mogli smo da čujemo jako zanimljiva pitanja učesnika i još zanimljivije odgovore našeg govornika. Konferenciju u celosti možete pogledati u datom videu.

iRevolucija 2017

Leave a Comment