jul 18, 2018

Vremenski plan

Datum:

Detalji:

Ime iRevolucija E-pošta [email protected] Kategorija SCVA

Besplatni kurs pravljenja igara u Scratchu

Startit Centar Valjevo realizovaće od 18. do 20. jula kurs pravljenja igara u Scratchu za decu. Kurs je namenjen deci uzrasta od 3. do 8. razreda osnovne škole, a učešće na kursu je besplatno.

Polaznici kurs mogu pohađati u jednom od dva termina:

  • Sreda, četvrtak, petak od 9 do 12h
  • Sreda, četvrtak, petak od 15 do 18h

O kursu

Scratch je programski jezik, kao i zajednica korisnika. Omogućava deci uzrasta od 8 do 16 godina (ali i odraslima) da stvaraju interaktivne medijske sadržaje kao što su priče, crtani filmovi i igre.

Korisnici sadržaje mogu da dele, da sarađuju na stvaranju novih, čime se omogućava da se deca neprestano kreativno izražavaju, uče kako da sistemski misle i primenjuju osnovna znanja iz računarstva.

Ovaj kurs je zamišljen kao postupno uvođenje dece u Scratch bez obzira na prethodno računarsko predznanje. Tokom tri dana polaznici će savladati elemente ovog programskog jezika, čime se osposobljavaju da tumače Scratch i koriste ga da stvaraju svoje programe, animacije i igre. Cilj programa je da svako dete do kraja radionice uspe da, uz pomoć predavača i druge dece, napravi jednostavnu igru sastavljenu od animacija i osnova računarstva.

Prijava

Kurs pravljenja igara biće održan od 18. do 20. jula u Startit Centru Valjevo (Trg kneginje Ljubice 23). Mole se roditelji da pre nego što prijave decu dobro pročitaju uslove za upis na kurs. Mesta se popunjavaju po principu „ko prvi mestu, njemu mesto”, a zainteresovana deca i roditelji prijavu za kurs mogu popuniti ovde.

Organizatori će par dana pred početak kursa e-mailom obavestiti roditelje čija su deca primljena na kurs.