,

Windows se vraća u 90-te

Iako ima dosta problema, i ne radi uvek kako treba, Windows 10 je veliki skok u odnosu na starije Microsoft-ove operativne sisteme Windows 95 i 98. Ako ste se ikada zapitali kako bi Windows 10 izgledao da je napravljen u prošlom veku, imaćete priliku da vidite u novom Windows 10- 1990s Edition.

Koncept je predstavio YouTube kreator Kamer Kaan Avdan, koji se ranije bavio i verzijama Windows XP, Windows 95 i Windows 7, a razlika je u tome što je prethodno starijim verzijama operativnog sistema davao modernije odluke, da bi sada učinio suprotno, te je poslednju verziju Windows-a vratio u devedesete godine prošlog veka. Tako Start menu u okviru Windows 10 1990s Edition još uvek ima slična polja, ali sa ikonicama iz verzije 95/98, koje su za programe, ne aplikacije, te opcije poput MS-DOS Prompt, Minesweeper, Paint i Control Panel.

U izradi videa korišćeni su VHS filteri, Edge je prikazan kako Yahoo pokreće modernom brzinom, Calculator i WordPad imaju one zaboravljene nijanse sive, nema Cortana-e, ali je Clippy tu da preuzme njena zaduženja. Jer kome treba Cortana kad je tu Clippy.

Izvor: BetaNews

Leave a Comment