,

WhatsApp uvodi video pozive

O WhatsApp aplikaciji vam ne moramo govoriti mnogo. Svima je dobro poznato da je u pitanju aplikacija svetskog kalibra kada je reč o dopisivanju putem interneta. Generalno svi je volimo i rado koristimo.

Popularna aplikacija WhatsApp će konačno svojim korisnicima omogućiti video pozive. Aplikacija u vlasništvu Facebooka je dugo eksperimentisala s opcijom video poziva, a ranije ove godine su obavljena i testiranja tokom kojih su neki korisnici imali pomenutu opciju. Međutim, sada je sve spremno da svi korisnici počnu da koriste ovu uslugu.

Pogledajte kako će izgledati video-pozivi na WhatsApp-u:

WhatsApp
Izvor: androidpolice.com

WhatsApp će omogućiti video pozive korisnicima uređaja s operativnim sistemom Android i iOS. Mali prozor na vrhu ekrana će vam omogućiti da vidite sebe u toku razgovora. Taj prozor se može pomerati, a moći ćete i da menjate kamere, sa prednje na zadnju i obrnuto. Takođe, moći će da se isključi mikrofon.

Prioritet su zasad korisnici Androida, dok će vlasnici uređaja sa iOS-om čekati malo duže. iOS verzija koja ima ovu opciju je 2.12.16.2. Trenutno je u „App Store“ prodavnici dostupna 2.12.12 verzija, a pretpostavlja se da će sledeća verzija doneti video poziv.

WhatsApp dodaje i chat tabove. Korišćenjem tabova možete se lako prebacivati sa jedne konverzacije na drugu, bez potrebe da se vraćate na listu konverzacija

Izvor: Androidpolice

Leave a Comment