,

Uvođenje veštačke inteligencije u poslovanje

Proizvođači kao što su IBM, Pure Storage i Nvidia obezbeđuju AI pakete, usluge cloud-a i konsultantske pomoći kako bi se preduzeća brže pripremila za uvođenje veštačke inteligencije.

Infrastruktura koja je potrebna za vođenje algoritama veštačke inteligencije i obučavanje dubokih neuronskih mreža je toliko skupa da onemogućava primenu AI procesora u kompanijama kažu stručnjaci.

Oko 55% firmi je izjavilo da još nisu ostvarili nikakve promene primenom ovih procesora. 43% se izjasnilo da je još rano da se kaže nešto o tome.

Prodavci se odazivaju sa unapred pakovanim proizvodima i uslugama usmerenim na ubrzanje usvajanja AI u preduzećima. Pure Storage se nedavno udružio sa Nvidia-om kako bi oslobodio integrisani softverski i hardverski paket. Paket je podešen za AI radna opterećenja i zahteve podataka. Cilj je da pomogne preduzećima da razviju pojednostavljenu infrastrukturu.

Preduzeća su spremna da se prebace na AI, smatraju stručnjaci industrije. Analitičari predviđaju povećano usvajanje aplikacija sa podacima na svim vertikalama. Kompanije teže da preusmeravaju poslovne procese kako bi bile efikasnije i pružale personalizovanije usluge klijentima. AI tehnologije će biti u pet prioritetnih investicija u CIO-u za više od 30% do 2020. godine, predviđa Gartner.

Čisto skladištenje, Nvidia, Arista AI paket

Jedan od njihovih najvećih izazova je pronalaženje „onramp“ AI i napredne analitike. Infrastruktura je veliki problem, kaže Matt Burr, generalni menadžer kompanije Pure Storage za FlashBlade platforme za skladištenje u kompaniji. AIRI rešava taj problem za njih.

AIRI, koji se sastoji od AI-readi infrastrukture kombinuje FlashBlade i Nvidia DGKS-1 superkompjutere snage Nvidia Tesla V100 GPU-a i Arista 100GbE prekidače za povezivanje. AIRI je podržan od strane Nvidia GPU Cloud deep-learning stack-a i Pure Storage AIRI Scaling Toolkit-a. Kombinacija pruža četvorostruko poboljšanje produktivnosti otvorenih podataka, tvrde Pure Storage i Nvidia.

Jedan AIRI klijent, provajder „outsourcing“  Global Response radi na preusmeravanju postojećih poslovnih procesa pomoću AI-a. Planovi su da uključuju razvoj call-centra koji omogućava transkripciju u realnom vremenu i analizu poziva za podršku klijenata kako bi povećali brzinu i kvalitet usluge. Kompanija je želela jednostavnu osnovu koja bi omogućila da se AI rasporedi po obimu i odabrao je AIRI.

Shooster je izjavio da su dostigli tačku u kojoj je integracija AI u organizaciji od ključnog značaja za uspeh poslovanja. Takođe je izjavio i da ih je infrastruktura za AI usporavala jer je vrlo složena za primenu ali sa AIRI-em rešena su sva pitanja i složenosti vezana za AI.

 IBM Cloud usluge promovišu AI sistem

U IBM-u nove usluge imaju za cilj da olakšaju usvajanje AI. Jedna nova usluga u Cloud-u, koja se zove Cloud Private for Data, predstavlja platformu za razmenu podataka. Ali i platformu za mašinsko učenje koja okuplja komponente koje su preduzećima potrbene bez mnogo napora u integraciji sistema. Cloud Private for Data je sloj aplikacija koji se koristi na Kubernetes softveru za otvoreni izvor podataka i dolazi sa API-jem, za povezivanje sa proizvodima nezavisnih proizvođača.

Kada se poboljša poslovna inteligencija, produktivnost se povećava i standardi se pojavljuju, kaže Rob Thomas generalni direktor IBM analitike, najavljujući dostupnost nove usluge. Takođe, je izjavio i da je jedini nedostatak sklop gde svi sistemi treba da komuniciraju jedni sa drugima i arhitektura podataka mora da se normalizuje.

IBM Cloud Private for Data je dizajniran da olakša naučnim podacima, inžinjering podataka i izgradnju aplikacija u okviru jedinstvenog integrisanog iskustva, bez potrebe za montažom.

IBM je s pravom prepoznao da postoji razlika u veštinama kada se pojavljuje AI, kaže Krishna Roi, viši analitičar na 451-om istraživanju. Ovo istražovanje ispituje IBM-ovu novu platformu private-cloud i njoj srodnu public-cloud servis. Bez obzira na to, IBM i dalje funkcioniše na prepunom tržištu.

Izvor: ITworld

Leave a Comment