, , ,

Uključi se, predloži temu podkasta

Nije tajna da su podkasti poslednjih godina okupirali veliku pažnju javnosti i sve više zauzimaju mesto u našim životima, a najčešće se slušaju na putu do fakulteta ili posla. Nekada smo u tim trenucima nosili sa sobom čuveni „walkman„, zatim „discman„, a onda su na red došli različiti plejeri i integracija zvučnog zapisa kroz različite medije koji su prenosivi. Generacije rođene 80′ i 90′ vrlo dobro pamte osećaje prelaska sa analognog u digitalno doba i sve prednosti koje su nove tehnologije donele sa sobom noseći zvuk.

Ideja da pokrenemo podkast se nametala od osnivanja organizacije. Prostor u IT svetu je već polako počeo da se popunjava sjajnim temama različitih autora, dok teme u vezi sa preduzetništvom su preuzimale sve više pregleda i sakupljenih lajkova na platformama za plasiranje video i zvučnog sadržaja. Morali smo nešto da preduzmemo, ali nismo bili sigurni kako, istovremeno nismo bili sigurni ni zašto. Aktivnostima u oblasti zaštite životne sredine sa fokusom na aerozagađenje koje sprovodimo godinama unazad su se same nametnule.

Uz partnersku pomoć Beogradske Otvorene škole, Mladih istraživača Srbija i Inženjera za zaštitu životne sredine iRevolucija pokreće svoj prvi podkast – Zeleni Podkast, u sklopu projekta Dišite Pažljivo koji je posvećen kvalitetu vazduha u Valjevu – aerozagađenju. Ideja je da se bavimo lokalnim temama u oblastima zaštite životne sredine i ekologije. Sa tim u vezi, osmislili smo teme za prve dve epizode i one će baviti informisanjem građana i posledicama po zdravlje građana u vezi sa aerozagađenjem. Sada, nam je potrebna tvoj pomoć da kreiramo treću temu. Ukoliko želiš da participiraš i smatraš neku temu u ovim oblasti veoma važnom, molimo te da nam pošalješ svoj predlog na email [email protected]. Možeš da izabereš neku od ponuđenih, a možeš i da kreiraš potpuno novu! Ovo su naši predlozi:

  1. Uticaj zelene arhitekture na aerozagađenje;
  2. Energetska efikasnost i aerozagađenje – direktna veza;
  3. Sve što treba da znamo o kvalitetu vazduha;

Organizacija iRevolucija zadržava pravo da izmeni temu zbog vremenskog okvira realizacije projekta kao i dostupnosti sagovornika u podkastu.

Projekat Dišite Pažljivo se sprovodi u okviru projekta Beogradske otvorene škole „Zeleni inkubator“, uz finansijsku podršku Evropske unije i Fondacije Fridrih Ebert. Sadržaj ove stranice nužno ne odražava stavove donatora ni Beogradske otvorene škole, i za njega je isključivo odgovorno Udruženje iRevolucija.

Leave a Comment