,

,,Ućutkajte“ Instagram profile

Instagram će konačno uvesti jednu od najtraženijih funkcija. Uskoro ćete moći da „ućutkate” profile, a da ih ne otpratite.

Funkcija za „ućutkavanje” 

Uskoro ćete moći da „ućutkate” profile, a da ih ne otpratite.

Svi koji koriste Instagram sigurno prate brendove ili ljude čiji sadržaj često zauzme dobar deo početne strane. To zna da bude frustrirajuće, jer se stvara osećaj kao da ne pratite nikoga sem tih profila. Mnogi bi rekli da te profile jednostavno otpratite, međutim verovatno ne želite da povredite neku osobu koja vam je draga tako što ćete joj pasivno reći da vas njen sadržaj irtitra ili ne interesuje, a sa druge strane možda želite neke biznis profile da podržite, ali je njihov sadržaj suvišan.

Ova funkcija radi po principu „Zaprati/Otprati” funkcije na Facebook-u. Omogućiće vam da otpratite sadržaj nekog profila, ali ne i sam profil. Kao i na FB, onaj koga „ućutkate” neće biti obavešten o tome. Nadamo se samo da niko neće napraviti aplikaciju kojom  će moći da se vidi ko vas je „ućutkao” , kao što postoji aplikacija da vidite ko vas je otpratio.

Digitalno zdravlje

Kao deo incijative za digitalno zdravlje, Instagram će uvesti i opciju koja će vas opomenuti da ste pogledali sav sadržaj koji je objavljen u prethodnih 48 sati. IG ovim želi da vas opomene da je vreme da uzmete pauzu od mreža, tako što nećete gubiti vreme gledajući iznova i iznova sadržaj koji ste već videli.

Ove dve nove funkcije koje će Instagram dobiti, zaista pokazuju da IG želi da se vrati samom korisniku i tome šta je njemu bitno. Ne samo IG, već i druge mreže okreću se samom korisniku i njegovom digitalnom zdravlju. Jedan od primera je i YouTube, a njegovom poduhvatu možete pročitatiu OVDE.

Izvor: Forbes

Leave a Comment