,

Twitter uvodi duže snimke od 140 sekundi

Nakon Facebook-a, Instagrama i Twitter će korisnicima širom sveta omogućiti deljenje dužih video snimaka. Pored običnih korisnika, dugo očekivana opcija svakako će dobro doći za sve oglašivače čiji su nalozi prisutni na ovoj društvenoj mreži.

Nakon niza prethodnih promena koje je uveo Twitter, iz kompanije su odlučili da unaprede platformu pružajući korisnicima objavljivanja dužih video snimaka. Svi koju su prisutni na ovoj društvenoj mreži, uskoro će moći da u okviru svojih tvitova postave ili sami naprave video sadržaj u trajanju od 140 sekundi, što omogućava dodatan prostor za uređivanje i kreiranje zanimljivih snimaka.

Do sada su korisnici Twittera bili u mogućnosti da dele video do 30 sekundi, što većini korisnika nije bilo dovoljno da u potpunosti predstavi lični ili sadržaj nekog drugog izvora.

Sudeći prema objavljenim statistikama, Twitter je tokom ove godine zabeležio rast od čak 50% u deljenju video snimaka. Kada je reč o ovom segmentu, na povećanje broja podeljenog video sadržaja, posebno su uticali i dodatni kapaciteti live streaming opcija sa mečeva kao i bolji video alati koji su bili dostupni korisnicima.

Ono što je sigurno, jeste da bi uskoro trebalo da bude lansirana mogućnosti pregledanja videa preko celog ekrana, a ukoliko saberemo sve što Twitter sprema na polju video sadržaja, možemo lako zaključiti da se ova mreža kasnije nego što je očekivano pridružuje Facebook-u, Instagram-u ali i Snapchat-u – nudeći tako oglašivačima, ali i medijima još jedan kvalitetan kanal za komunikaciju sa potencijalnim kupcima, odnosno publikom. Međutim, postavlja se pitanje da li je Twitter već zakasnio sa svim promenama, s obzirom na to da je konkurencija već otišla daleko.

Izvor: Wersm

Leave a Comment