Twitter testira ankete u tvitovima

Twitter radi na novoj funkciji putem koje će svi korisnici uskoro moći da u okviru svojih tvitova postave i anketu. Preko ankete pratioci mogu glasati i na taj način dati odgovor na određeno pitanje ili pretpostavku.

Tviteraši će tako u odeljku za pisanje tvitova, pored fotografija i lokacije uskoro imati i malu ikonicu grafikona. Ova opcija će im omogućiti da na postavljano pitanje dobiju i detaljan odgovor glasača u procentima.

Pošto je opcija trenutno u eksperimentalnoj fazi može se desiti da je ostali korisnici ne vide. Ekserimenti ne garantuju ništa, ali ukazuju na ono na šta se kompanija fokusira, a donekle i otkrivaju koje nove opcije će biti dostupne u budućnosti.

Glasanje će biti ograničena na dva moguća odgovora, a nakon isteka 24 časa glasanje se i zvanično završava. Tako će na kraju svi korisnici koji su glasali dobiti i detaljnu statistiku finalnih rezultata glasanja. Glasanje je inače anonimno, ali mogu učestvovati svi koji poseduju profil na Twitteru.

Funkcija izgleda funkcioniše i na mobilnim uređajima i na desktopu, ali je moguće da anketiranje neće raditi na third-party mobilnim aplikacijama. Za sada nemaju svi korisnici pristup funkciji anketiranja, jer je ona limitirana nekim verifikovanim korisnicima i Twitter osoblju.

Iz ove kompanije međutim istču da će pomenuta opcija biti dostupna kroz nekoliko dana i to za iOS, Android i web verziju ove društvene mreže.

Izvor: benchmark.rs/NextPowerUp

Leave a Comment