Twitter povećao broj karaktera na 280

Najveća zamerka korisnika Twittera je bila ograničenje na sadržaj. Od samog početka postojanja Twittera, broj karaktera je bio ograničen na 140. Pokušavajući da se izbori sa konkurencijom, društvena mreža Twitter, uvodi promenu na 280 karaktera.

Sada je Twitter pokrenuo test za malu grupu korisnika sa novom funkcijom koja će omogućiti korisnicima da tvituju poruke duže od 280 karaktera. U test grupu su sada uključeni tviteraši na engleskom, španskom i portugalskom.

Suosnivač Tvitera i izvršni direktor kompanije Džek Dorsi ranije je nagoveštavao da će se pomeriti ograničenje u karakterima. Iz kompanije se nadaju da će korisnici oduševljeno prihvatiti ovu promenu.

Twitter ekipa u blog zapisu objasnila je da su posebno korisnici engleskog govornog područja imali problema sa iskazivanjem misli u 140 karaktera, pa se u poslednje vreme sreće sve više nadovezanih objava u dva, tri, pa i više tvitova. Zbog toga umesto 140 slova na raspolaganju će biti duplo više – 280.

Prema analizi koju je objavio Twitter, proteklih godina je oko devet odsto tvitova na engleskom dostizalo limit od 140 karaktera. Kako su rekli, izazov da se misao pretoči u jedan tvit od 140 karaktera, često je praćen većom količinom vremena u uređivanju tvita ili čak odustajanju od njegovog slanja.

Mnogi su već izrazili sreću ili nezadovoljstvo zbog ovih promena, pa ako želite, možete se pridružiti diskusiji na ovom linku: #280characters.

Leave a Comment