,

Messenger: Uskoro ‘public chat’

Otkako je se Messenger odvojio od Facebooka, svedoci smo niza promena i funkcija koje ovaj servis postepeno ubacuju u rang društvenih mreža. S obzirom da je i dalje primarna delatnost ove aplikacije dopisivanje, ponovo se rodila ideja da bi korisnici Messengera u narednom periodu mogli da dobiju opciju javnih grupnih konverzacija, baš kao što je slučaj na Viberu.

Podsetimo, Facebook je još 2014. godine predstavio aplikaciju Rooms koja je omogućavala korisnicima da započnu javne konverzacije bazirane na njihovim različitim interesovanjima. Ovi noviteti nisu prošli onako kako je planirano, pa je zbog nešto slabijeg interesovanja, ugašena prošle godine.

Pojedini korisnici su nedavno primetili da Messenger opet ima funkciju javnih grupnih konverzacija. Sudeći prema ovim informacijama, posebne javne chat sobe imaju generisane linkove koji se mogu podeliti sa bilo kojim korisnicima kako bi isti pristupili konverzaciji – dok je kreiranje javne konverzacije veoma jednostavno.

Iz Facebooka trenutno nisu davali bilo kakve detaljne komentare, istakavši samo da se radi o malim i početnim testiranjima pomenute opcije. Za sada će ipak ostati nejasno na koji način iz društvene mreže planiraju da povećaju angažovanje korisnika kada je ova vrsta konverzacije u pitanju, ako se setimo da je pomenuta aplikacija Rooms doživela neuspeh.

Screen Shot 2016-09-15 at 14.36.48
Izvor: The Next Web

Sigurno je da iza svega postoji nekoliko razloga, te iz kompanije moraju da razmotre i otkriju sve ove detalje kako bi novi pokušaj predstavljanja public chat-a ovog puta prošao uspešno. Realno sagledavajući stvari, ovog puta kompanija ima na raspolaganju moćne alate poput botova zasnovanih na veštačkoj inteligenciji, koji znatno mogu pomoći da se kreira veoma dobro korisničko iskustvo za korisnike koji žele da svoje stavove iskažu putem javnih grupnih konverzacija – a sa druge strane omogući developerima da kreiraju niz funkcija radi veće funkcionalnosti.

Za sada ipak nema konkretnih informacija kada bi nova funkcija mogla da bude lansirana širom sveta, te da li će javne konverzacije biti sastavni deo Messengera ili će se pojaviti kao zasebna aplikacija baš kao i Rooms.

Izvor: The Next Web

Leave a Comment