,

Stigao Fabric – automatski digitalni dnevnik vašeg života

Arun Vijayvergiya i Nikolay Valtchanov, bivši zaposleni Facebook-a, lansirali su novu aplikaciju pod nazivom Fabric, čiji je zadatak da zabeleži priče korisnika kroz različita životna iskustva u kombinaciji sa fotografijama, lokacijom i društvenim momentima koji se vezuju za različite miljokaze i događaje.

Ovu aplikaciju su napravili dva bivša inžinjera, koji su nekoliko godina proveli u Facebook-u radeći na povezivanju preko milijardu korisnika sa „svojom prošlošću“. Nakon niza uspešnih projekata došli su na ideju da kreiraju svojevrsni servis koji će korisnicima omogućiti beleženje digitalnih hronoloških priča. Naime, Fabric koristi fotografije korisnika sa Facebooka, Instagrama i same galerije telefona, te ih postavlja u okviru mape zajedno sa vremenskom linijom (timeline) sa strane – koja pokazuje kada je određeni sadržaj napravljen.

Jednostavnim koracima koji karakterišu većinu poznatih današnjih aplikacija, dobijate i detaljan uvid u vaše dnevne priče. Fabric prati određene elemente kao što su prijatelji koje ste dodali na ovoj mreži, zatim mesta koje ste videli, uz beleženje svih momenata na dnevnoj bazi, a dobijenu statistiku grafički pokazuje u okviru šarenih krugova ispod same mape.

IMG_6969
Izvor: TechCrunch

Aplikacija bi vremenom trebala da memoriše i druge aktivnosti korisnika, bilo da je reč o određenim beleškama i podsetnicima ili slušanju muzičkih numera. Takođe, zanimljiva je i činjenica koja ukazuje da pomenuti inženjeri trenutno rade na kreiranju različitih načina pregledanja događaja iz prošlosti, te navode da će se opcija znatno razlikovati od Timehopa na Facebooku, a korisnici se mogu vratiti tačno na dan određenog događaja i nekoliko godina unazad.

Aplikacija je za sada dostupna samo za iOS uređaje i već sada se može potpuno besplatno preuzeti putem App Store prodavnice.

Izvor: TechCrunch

Leave a Comment