,

Stevan Marjanović: Srednjoškolci u IT-ju

Stevan Marjanović: Srednjoškolci u IT-ju

Naš najmlađi član iRevolucije Stevan Marjanović je u sredu 18. aprila gostovao u Startit Centru u Inđiji. On je inđijskim srednjoškolcima pričao kako je ušao u IT svet, čime se bavi i koja su njegova interesovanja.

Stevan je učenik prve godine odeljenja obdarenih učenika za matematiku u Valjevskoj Gimnaziji. U slobodno vreme bavi se programiranjem. Veštine koje poseduje u ovoj oblasti su PHP programiranje, veb dizajniranje, vizuelitacijom podataka itd. Njegova želja je da razvije svoje PHP i Node.js veštine. Gde bi na putu do tog cilja voleo da se pojave i projekti koji bi bili doprinos lokalnoj IT zajednici.

Neke od njegovih realizovanih aplikacija su: aplikacija za vremensku prognozu, aplikacija za nasumične citate, kao i zvanični kviz za našu konferenciju #IR17. Stevan je bio i gost sa njegovim drugom Nikolom u Strartit Centru Valjevo prošle godine. Održao je mitap na temu Kreiranje veb aplikacije, od ideje do realizacije. Gde su preneli iskustvo učesnicima kako su došli do toga i napravili kviz. Aplikacija tj. kviz nalazi se u Play prodavnici, učesnici su aplikaciju mogli da preuzmu i vide o čemu se tu radi.

Stevana takođe možete i da upoznate na njegvom sajtu koji se naziva Stevit. Gde možemo videti da se predstavlja kao srednjoškolac koji želi da se pojavi na Internetu. Takođe za svoj sajt kaže da je to on i da je to njegov posao. Ako želite da saznate kako izgledaju aplikacije koje je naš Steva napravio i da saznate koja su to još njegova interesovanja možete posetiti njegov sajt na kome mu možete u pisati ukoliko vas nešto zanima.

Leave a Comment